Türkiye (Son Dakika) Çalan telefon hayatını kurtardı

Çalan telefon hayatını kurtardı

Paylaş
Çalan telefon hayatını kurtardı

Bursa'dan 35 kilometre uzaklıkta Soğukpınar köyünde koyun ağılı olarak kullanılan yapı, çatısında biriken karın ağırlığına dayanamayarak çöktü. 40 gebe koyunun telef olduğu göçükte hayvanların sahibi Kadri Albayrak, o sırada çalan telefonuna cevap vermek için dışarı çıktığı için saniye farkıyla kurtuldu

Merkez Osmangazi ilçesine bağlı Uludağ eteklerinde bulunan Soğukpınar Köyünde üç metreye yaklaşan kar kalınlığı nedeniyle 46 gebe koyunu dışarıya çıkaramayan Kadri Albayrak, hayvanlara yem vermek için ağıla girdi. Kadri Albayrak hayvanlarına yem verdiği sırada kendisini cep telefonu ile arayan arkadaşına cevap vermek için dışarıya çıktı. Bu sırada 220 metrekare alan üzerine kurulu bulunan ağılın çatısı, üzerindeki karın ağırlığına dayanamayarak büyük gürültüyle çöktü.

Haberin Devamı

'ÖLÜRDÜM'

Hayvanların enkaz altında kalması üzerine Kadri Albayrak’ın haber verdiği jandarma ve köylüler olay yerine gelerek hayvanlarını kurtarmaya çalıştı. Yapılan tüm çalışmalara rağmen 40 gebe koyun telef olurken, bacakları ve beli kırılan 6 hayvan ise kesildi.

Olayın şokunu yaşayan Kadri Albayrak, "Eğer telefon çalmamış olsaydı ben de hayvanlarla birlikte ölürdüm, varım yoğum bu hayvanlardı. Ailemin geçimini ben bunlarla sağlıyordum, her şeyim bitti yetkililer bana yardım etsin" dedi.

Soğukpınar Köyü Muhtarı Mehmet Şirin de, "Arkadaşımız hayvanlarına yem vermek için içeriye giriyor, telefon çalıp cevap vermek için dışarıya çıktığında göçük meydana gelmiş. Ağılın üzerinde yaklaşık iki metre kalınlığında tonlarca ağırlıkta kar bulunuyordu" diye konuştu.

Haberin Devamı

DHA