Spor Çalımbay'a veda yemeği

Çalımbay'a veda yemeği

Paylaş
Çalımbay'a veda yemeği

Sivasspor Yönetim Kurulu, Sanica Boru Elazığspor maçının ardından görevinden ayrılan teknik direktör Rıza Çalımbay'a veda yemeği verdi


Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Otyakmaz, sezon boyunca inişli çıkışlı bir grafik sergilemelerine ve hakem hatalarına rağmen başarılı bir sezonu geride bıraktıklarını söyledi.

Kırmızı-Beyazlılar Sanica Boru Elazığspor maçının ardından görevinden ayrılan teknik direktör Rıza Çalımbay'a veda yemeği verdi.

Otyakmaz, bir otelde verilen yemekte yaptığı konuşmada, Çalımbay'ın Sivasspor'a yaptığı hizmetlerin devam edeceğine tüm kalbiyle inandığını söyledi.

Çalımbay'a kulübe verdiği hizmetler için teşekkür eden Otyakmaz, "İnişli çıkışlı grafiğe ve hakem hatalarına rağmen başarılı bir sezonu geride bıraktık. Türkiye Kupası'nda yarı final oynadık" dedi.

Otyakmaz, ligin son haftalarına doğru Çalımbay'ın ayrılmak istediğini kendilerine ilettiğini belirterek, şöyle konuştu:

"Hocamız değişikliğin hem teknik heyet hem de kulüp üzerinde olumlu etki yapabileceğini belirtti. Bunların makul, mantıklı sebepler olduğunu değerlendirdikten sonra belki de Türkiye'de şimdiye kadar yaşanmamış bir teknik direktör ayrılığına gittik. Böyle ayrılık belki hiçbir kulüpte yaşanmamıştır. Umarım bu tür ayrılıklar bütün kulüplere örnek olur. Böyle dostça, kardeşçe, helalleşerek ayrılmak diğer kulüplerimizde de yaşanır. Vermiş olduğu hizmetler ve başarılardan dolayı hocamıza teşekkür ediyorum."

Çalımbay'ın konuşması


Rıza Çalımbay ise Sivasspor'u yukarıda tutmak için elinden gelen çabayı gösterdiğini, Sivaslı olduğu için gurur duyduğunu dile getirdi.

Sivasspor'da geçen sezon sıkıntılı günler geçirdiğini anlatan Çalımbay, bütün sıkıntılara rağmen kenetlendiklerini ve playoffa kalmayı başardıklarını anımsattı.

Her kulüpten ayrılırken beyaz bir sayfa bıraktıklarını ifade eden Çalımbay, bugüne kadar ayrıldığı hiçbir kulüple sorun yaşamadığını söyledi.

Konuşmaların ardından Sivas Vali Yardımcısı Mustafa Aydın, Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ve Otyakmaz, Çalımbay'a plaket verdi.

Haberin Devamı