Ekonomi Çalışan emeklilerin maaş kesintisi kaldırıldı

Çalışan emeklilerin maaş kesintisi kaldırıldı

Paylaş
Çalışan emeklilerin maaş kesintisi kaldırıldı

Meclis'te kabul edilen torba yasa ile çalışan emeklilerin maaşından kesilen yüzde 10'luk düzenleme kaldırıldı. Böylece çalışan emekliler artık maaşlarını yüzde 10 zamlı alacak

Esnaf ve sanatkar kesiminin heyecanla beklediği müjdeli haber dün geldi.

Haberin Devamı

Emekli olup da çalışan, kendi işini yapan emekliden kesilen yüzde 15’lik Sosyal Güvenlik Destek Primi (SGDP) geçen yıl yüzde 10’a düşürülmüştü.

‘İhtiyacımız olmasaydı çalışmazdık. Bu kesinti adeta ceza. Ayrıca hiçbir faydası yok” sitemi artınca hükümet yüzde 10’luk kesintiyi tamamen kaldırmaya karar vermişti.

100-200 LİRALIK ARTIŞ

Hükümetin kararı, 1 Kasım’dan sonraki seçimlerden sonra ilk 100 gün içinde hayata geçirilecek düzenlemeler arasında bulunuyordu. Beklenen haber dün geldi.

TBMM Plan Bütçe Komisyonu’nda yapılan görüşmelerde yüzde 10’luk kesintinin de tamamen kaldırılması kabul edildi. Tasarının kabul edilmesi kısa sürede yasalaşacağı anlamına geliyor. Böylece 700 bin emeklinin maaşında 100-200 liralık daha arasında artış olacak.

Haberin Devamı

VERGİ MUAFİYETİ GELDİ

Destek priminin kalkmasına sevindiklerini belirten Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, esnafa getirilen vergi istisnasına da dikkat çekti.

Palandöken, basit usulde vergiye tabi esnaf ve sanatkarın kazançlarının 8 bin liralık kısmının vergi dışı olacağını söyledi. Böylece yılda 8 bin liranın üzerinde kazancı olan esnaf, en az 1000 lira kazançlı çıkacak.