Havlu yıkarken yumuşatıcı kullanmak
Havlunun emici özelliğiyle birlikte, yumuşatıcıda bulunan kimyasal karışımlar birleştiğinde havlunun emici özelliği azalır. Bu sebeple havlu yıkarken yumuşatıcı kullanılmaması gerekir.
Havlunun emici özelliğiyle birlikte, yumuşatıcıda bulunan kimyasal karışımlar birleştiğinde havlunun emici özelliği azalır. Bu sebeple havlu yıkarken yumuşatıcı kullanılmaması gerekir.
Bu durum makinanın erken bozulmasına neden oluyor gibi gelebilir. Ancak çamaşır makinası aralıksız çalıştığında bir önceki yıkamadan kalan enerji ve ısı ile çok daha iyi çalışır ve verimli sonuçlar verir.
Lekeli çamaşır yıkama esnasında en çok yapılan hatalardan biri, lekeli bölgenin üzerine doğrudan deterjan konulmasıdır. Eğer deterjanı doğrudan giysinin üzerine koyarsanız, beyazlatıcının kimyasalları giysinizin üzerinde kalabilir. Bunun için makinanızın ön yıkama gözüne beyazlatıcı koyabilir, daha güzel sonuçlar elde edebilirsiniz.
Çamaşır yıkarken fazla deterjan kullanıp lekenin çıkacağını düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Fazla deterjan koyduğunuzda, yıkarken çok fazla köpük oluşacağından leke temizlenmez ve yeni lekelere yol açar.
Yastık ve battaniyeleri çamaşır makinasında yıkayacak olursanız, iki kere yıkamanız en doğru yöntem olur. Çünkü yastık ve battaniye köpüğü içine çektiğinde temizlenmemiş olabilir. Eğer ikinci kez yıkarsanız köpüğünden arınır ve verimli sonuç elde edersiniz.
Tüylü kıyafetlerinizin üzerindeki tüyler bir süre sonra makinanızın filtresini tıkayarak yangına sebep olabilir. Uzmanlardan alınan bilgiye göre, yılda bir kez çamaşır makinasının filtresinin temizlenmesi gerekiyor.
Çamaşır makinasında tek seferde makinanın alabileceğinden fazla çamaşır yıkamak, makinanın bozulmasına yol açar.
Çamaşırlarınız yıkandıktan sonra kuruması için zamanınız varsa kurutma makinası kullanmayın. Bu şekilde hem enerji tasarrufu yapmış olursunuz hem de kıyafetlerinizin yıpranmasını önlersiniz.
Fermuarlı kıyafetler yıkanmadan önce fermuarlarının kapatılması gerekir, eğer kapatılmazsa fermuar diğer kıyafetlere de zarar verir. Gömlek, yelek gibi düğmeli kıyafetler yıkanmadan önce düğmeleri açılmalıdır, yoksa düğmeler kopabilir.
Çamaşırlarınızı yıkarken gruplayın. Doğru çamaşır yıkama yöntemi ile giysilerinizin ve makinanızın ömrünü uzatabilirsiniz. Çamaşırları renklerine göre ayırmanın dışında kumaşlarının nasıl olduğu da önemlidir. Örneğin polar kumaşlı kıyafetler ayrı olarak yıkanmalı, havlular da sentetik kumaşlı kıyafetlerle karıştırılmamalıdır.
Mont ve yağmurlukların yıkandığında ilk günkü gibi olması için makinaya montunuzla birlikte 3 tane tenis topu koyabilirsiniz. Tenis topları montunuzun yapısının bozulmasını engellemekle birlikte fazla köpüğü almaya da yardımcı olur.
Çamaşır suyunu fazlaca kullanmak, kıyafetlerinizin çabuk yıpranmasına sebep olur.
Çamaşır makinanızda ilk kez yıkayacağınız kıyafeti yıkamadan önce, kıyafetin renk verip vermediğini test edin. Bunun için eski beyaz bir bezi nemlendirin ve kumaşın üzerine sürün, bu şekilde renk verip vermediğini anlayacaksınız.
Çamaşır makinasında kıyafetler ile çorapları birlikte yıkadığınızda, çoraplarınızı kaybedebilirsiniz. Bunu önlemek için kıyafet ve çorapları ayrı yıkayabilirsiniz.
Elastik yapılı mayo ve bikini tarzı deniz kıyafetlerinin çamaşır makinasında yıkanmaması gerekir. Bu tür kıyafetler, bir leğende soğuk suyla elde yıkanmalıdır.