Spor Çambaşı Kayak Tesisi hizmete hazır

Çambaşı Kayak Tesisi hizmete hazır

Paylaş
Çambaşı Kayak Tesisi hizmete hazır

Ordu Büyükşehir Belediyesince Kabadüz ilçesindeki 2 bin rakımlı Çambaşı Yaylası'nda yaptırılan kayak tesisi, aralık ayında hizmete açılacak.

Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, yaptığı açıklamada, 2012’de ihaleye çıkılan Çambaşı Kayak Tesisi projesinde ilk kazmanın 2013’te vurulduğunu hatırlattı.

Çambaşı Kayak Tesisi’nin, denize en yakın kayak tesisleri arasında olduğunu belirten Yılmaz, "Tesisimiz, aralık ayı itibariyle hizmete girecek. Havanın ve kar yağışının durumuna göre, tarihi öne alma ya da erteleme durumumuz olabilir" dedi.

Başkan Yılmaz, tesis için yaklaşık 35 milyon lira harcandığını vurgulayarak, şöyle devam etti: "Çok şükür yüklenici firmaya olan borcumuzu da yüzde 90’lar seviyesinde kapattık. Tesis, Ordu ve Türkiye’nin önemli yatırımlarından biri. Burası, hem sosyal tesisleriyle hem de barınma imkanlarıyla çok özel bir tesis oldu. Belki tesisin tamamı ilk etapta hizmet veremeyebilir ama yaylaya çıkan vatandaşlarımız rahatlıkla buradan faydalanabilirler."

Vatandaşların haftanın her günü tesiste rahatlıkla zaman geçirebileceğine işaret eden Yılmaz, "Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve üniversitemizle kampanyalar yapmak suretiyle kayağı hem Ordu’da hem de Karadeniz’de sevdirmeye çalışacağız. Öğrencilerimizi, bir saatte karayolu ile gidilebilecek bu alanda kayakla tanıştırmamız lazım. Bu konuda seferberlik yapmalıyız" diye konuştu.

Yılmaz, tesisin kar tutmaya başladığını ancak kar kalınlığının henüz kayak için yeterli seviyeye ulaşmadığını kaydetti.

AA

Haberin Devamı