Ekonomi Camcılara 'dolu piyangosu' vurdu

Camcılara 'dolu piyangosu' vurdu

Paylaş
Camcılara 'dolu piyangosu' vurdu

İstanbul'da dün etkili olan dolu yağışı ve fırtına yüzlerce otomobilde zarara neden oldu. Oto camcıları 15 günde aldıkları talebi 1 günde aldı. Yoğunluktan dolayı, birçok müşteri de kapıdan döndü

İstanbul'da dün aniden bastıran dolu yağışı sonrası cam firmalarına talep yüzde 50 arttı. Oto tamircileri de normalde 15 günde aldıkları talebi 1 günde aldıklarını belirtti.

Konuyla ilgili Kağıthane'deki cam yetkilisi çok yoğun olduklarını bu yüzden müşterilerin telefonlarına bile cevap veremediklerini söyledi.


500 KİŞİ ARADI


Yenibosna'da hizmet veren şirketin yetkilisi normalde günde 20 kişinin cam yaptırmak için aradığını söylerken, bu sayının yaşanan dolu felaketiyle dün 500'e çıktığını aktardı. Talepteki artışa yetişemediklerini belirten yetkili, "En çok Acıbadem, Bağlarbaşı, Üsküdar ve Beyoğlu'ndan talep aldık. Yoğunluk çok fazla" dedi.

Öte yandan yoğun talep nedeniyle camcıların fiyatlarını yükselttiği de belirtiliyor.


15 GÜNLÜK İŞİ BİR GÜNE SIĞDIRDILAR


İstanbul'daki yoğun dolu yağışından sonra birçok aracın camları da hasar gördü. Oto tamirciler yoğunluktan dolayı işe ve telefonlara yetişemediklerini ifade etti. İstanbul Beşiktaş'ta hizmet veren bir yetkili işlerde çok fazla yoğunluk olduğunu dile getirdi. Yetkili, "15-20 günde gelen telefon bir günde geldi. 15-20 günde yaptığımız işi bir günde yapmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Öte yandan dolu yüzünden oluşan zararı rücu edecek bir taraf olmadığı için hasarın sürücüden alındığı ve hasarsızlığın bozulduğu belirtiliyor. Bu da gelecek dönemde araç sahipleri için daha fazla kasko ücreti ödenmesi zorunluluğu olarak dönecek. (Dünya)

Haberin Devamı