Gündem Camdan dev horoz yaptılar

Camdan dev horoz yaptılar

Paylaş
Camdan dev horoz yaptılar

Türkiye'nin ilk cam festivali olan Denizli Cam Festivali'nde 2 bin 200 cam boncuktan oluşan 1,80 metre boyunda cam horoz yapıldı

Denizli Belediyesi ve Karma Tasarım Atölyesi işbirliğiyle düzenlenen ve İsveçli Julie Anne Denton, İngiliz Sally Carver, Avustralyalı Christian Arnold ile Türk cam sanatçıları Doç. Dr. Mustafa Ağatekin ve Ahmet Özdeniz’in katılımıyla gerçekleştirilen festival Delikliçınar Meydanı’nda düzenlenen kapanış töreniyle sona erdi.

Haberin Devamı

Ateşten dans gösterileriyle başlayan kapanış töreni, camdan boncuklardan yapılan horoz heykelinin açılışıyla son buldu. Festivalin organizatörü Ömür Duruerk, kapanışta yaptığı konuşmada, festivalle cam sanatını Denizlilere sevdirmeye çalıştıklarını söyledi.

Festival kapsamında birbirinden yaratıcı eserlerin nasıl yapıldığını uygulamalı olarak anlattıklarını belirten Duruerk, "Yaptığımız çalışmalarla Türkiye’de cam sanatını daha da geliştirmesini amaçladık.

Yaptığımız çalışmaların devamının geleceğini ümit ediyorum. Yapılan çalışmalar sonrasında Denizli’ye özgü bir şeyi ortaya çıkarmak istedik.

Denizli’yi çağrıştıran en önemli simgenin horoz olduğundan yola çıkarak tamamen cam boncuklardan oluşan bir horoz ortaya çıkardık. 1,80’e 1,20 boyunda 2 bin 200 boncuktan oluşan horozda uluslararası sanatçılardan vatandaşlara kadar birçok kimsenin katkısı var. Horuzu oluşturan her boncuk ayrı bir kişiye ait" bilgisini verdi.

Haberin Devamı

Kapanış törenine Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, eski Denizli Belediye Başkanı ve AK Parti Denizli milletvekili adayı Nihat Zeybekci ve çok sayıda vatandaş katıldı.

AA