Çameli Çameli Belediyesi Enerji Kentleri Birliği üyesi oldu

Çameli Belediyesi Enerji Kentleri Birliği üyesi oldu

Paylaş
Çameli Belediyesi Enerji Kentleri Birliği üyesi oldu

Çameli Belediyesi Enerji Kentleri Birliği üyesi oldu

DENİZLİ'de Çameli Belediyesi, Türkiye Enerji Kentleri Birliği'nin Ankara'da yapılan 2021 Yılı Olağan Meclis Toplantısında birlik üyesi oldu.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Osman Zolan'ın başkanı olduğu Türkiye Enerji Kentleri Birliği'nin toplantısı Ankara'da yapıldı. Birlik üyesi belediyelerin başkanlarının katıldığı toplantı da 2020 yılı dönemi çalışmaları ile 2021 yılı yeni dönem hedefleri masaya yatırıldı. Toplantıda Çameli Belediyesi de Türkiye Enerji Kentleri Birliği üyeliğine seçildi.

Toplantı da konuşan Çameli Belediye Başkanı AK Partili Cengiz Arslan, güneş enerjisinden elektrik elde etme ve yenilenebilir bir enerji kaynağı oluşturma noktasında Çameli'nin önemli bir potansiyeli elinde bulundurduğunu belirtip, "Doğal kaynakları enerjiye dönüştürmek amacıyla ilçemiz Cumaalanı Mahallesi’nde Güneş Enerjisi Santrali Projesi (GES) devreye girmek için gün sayıyor. Tüm dünya artık yenilenebilir enerji kaynaklarına yöneliyor. Bu kaynaklardan biri de güneş enerjisidir. Doğal enerji kaynakları arasında yer alan güneş enerjisi, çevreye hiçbir zararı olmadan elde edilebiliyor. Gelecek nesillerin enerji ihtiyacını karşılamak ve çevreye verilen zararı en aza indirgeyebilmek için sürdürülebilir enerji kaynaklarına yönelmemiz gerekiyordu" dedi.

Sezgin ÖZDEMİR / ÇAMELİ (Denizli), (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı