Çameli Çameli'nin turizmi için ikram bölümü açılacak

Çameli'nin turizmi için ikram bölümü açılacak

Paylaş
Çameli'nin turizmi için ikram bölümü açılacak

Çameli'nin turizmi için ikram bölümü açılacak

DENİZLİ'nin yamaç paraşütü, dağ bisikleti, trekking ve doğa kampları gibi doğa sporlarıyla ünlü Çameli ilçesinde, turizme hizmet vermesi amacıyla Kaymakamlık ve Belediye işbirliğiyle meslek lisesinde İkram Bölümü açılması için protokol imzalandı.

Çameli Kaymakamlığında düzenlenen protokol törenine Kaymakam Kerem Yenigün, Çameli Belediye Başkanı AK Partili Cengiz Arslan, Çameli İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Uzun, Çameli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Kürşat Yellice ile ilçede yeme ve İçme hizmet sektöründe faaliyet gösteren 9 işyeri sahibi katıldı. Protokol töreninde, Çameli ilçesinin turizm alanında yapacağı etkinliklerle Yamaç Paraşütü Şampiyonluğu, Dağ Bisikleti Festivali, Garkın Kar Şenlikleri, Yağlı Güreşler, Doğa Kampları, Doğa yürüyüşleri, Trekking etkinliklerine katılacak yerli ve yabancı turistlere yeme ve içme alanında hizmet vermesi için gençlerin yetiştirilmesi, gençlerin ilçede yer alan Bağ Evi Villaları, Taş Konaklar, alabalık restoranlarında çalışmaları için İkram Bölümü'nün açılmasına karar verildi.

Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, yapılan bu protokol ile Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde yiyecek içecek alanlarında İkram Bölümü'nün açılacağını, öğrencilere teknik ve uygulamalı eğitimler verileceğini söyledi. Arslan, öğrencilerin ilçedeki faaliyet gösteren işletmelerde mesleğinin her aşamasını yaşayarak öğreneceğine dikkati çekip, "Turizme yönelik bölümlerle bölgedeki donanımlı eleman ihtiyacının karşılanmasında büyük rol oynayacaktır Proje kapsamında, ilçenin turizm potansiyelinin gelişimini sağlayacak. Bu doğrultu da alanda yetişen öğrencilerimizin hem ilçemiz Çameli'nde hem de ilçemize yakın turizm şehirleri olan Muğla, Antalya, İzmir, Aydın genelinde kolayca iş bulabilecektir" dedi. Daha sonra Kaymakam Yenigün, Belediye Başkanı Arslan, Milli Eğitim Müdürü Uzun, okul müdürü Yellice ile iş yeri sahipleri tarafından ikram bölümünün açılması için protokol imzalandı.

Sezgin ÖZDEMİR / ÇAMELİ, (Denizli), (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı