Yaşam Şeyh Ali Semerkandi Türbesi'ne ziyaretçi akını

Şeyh Ali Semerkandi Türbesi'ne ziyaretçi akını

Paylaş
Şeyh Ali Semerkandi Türbesi'ne ziyaretçi akını

Ankara Çamlıdere'deki Şeyh Ali Semerkandi Türbesi ziyaretçi akınına uğruyor. Türbeyi ziyaret edenler önce külliye içerisindeki Şeyh Ali Semerkandi evini ve diğer yapıları geziyor. Sonra da külliyede bulunan dükkanlardan alışveriş yapıp yemek yiyor

Ankara'da inanç turizmi denilince akla ilk olarak kent merkezinde bulunan Hacı Bayram-ı Veli Türbesi ve Çamlıdere'deki Şeyh Ali Semerkandi Türbesi geliyor.

Haberin Devamı

Kent merkezine yaklaşık 100 kilometre uzaklıkta bulunan Şeyh Ali Semerkandi Türbesi, vatandaşların yoğun ilgisini çekiyor. Türbeyi ziyaret edip dualar okuyan vatandaşlar, külliyede Şeyh Ali Semerkandi'nin yaşadığı dönem olan 15'inci yüzyılı yansıtan ev ve müzeyi de gezme imkanı buluyor. Ziyaretçiler külliyede yöreye özgü ürünlerin satıldığı dükkanlardan alışveriş yapıp yemek yiyerek günü Çamlıdere'de tamamlıyor.

"ANKARA'DA İNANÇ TURİZMİ DENİNCE AKLA GELİYOR"

Çamlıdere Belediye Başkanı Hazım Caner Can, göreve geldiği 2004 yılından beri her yıl Şeyh Ali Semerkandi Türbesi'ne yenilikler kattıklarını belirterek "Özellikle hafta sonları ve dini günlerde binlerce ziyaretçi türbeye akın ediyor. Vatandaşlar 14 dönümlük külliyenin bulunduğu alan içerisinde istediği sürece dualarını edip namazlarını kılıyorlar. Semerkandi'nin evi olarak tasarladığımız ve o dönemi yansıtan kerpiç ev ve mescidi geziyor ve daha sonra külliyede alışveriş yapma imkanı buluyorlar. İsteyenler burada yemeklerini yiyor. Ankara'da inanç turizmi denince akla Hacı Bayram-ı Veli ve Şeyh Ali Semerkandi Türbesi geliyor" diye konuştu.

Haberin Devamı

'BURADA KERESTE VE MERMER ATÖLYELERİ VARDI'

Şeyh Ali Semerkandi'nin İslam’ı yaymak için büyük mücadeleler verdiğini anlatana Belediye Başkanı Hazım Caner Can, "Şeyh Ali Semerkandi 14 ve 15'inci yüzyıllarda yaşamış ve İslam'ı Anadolu'ya yaymak için bu göreve gelmiş. Her an Anadolu'yu İslamlaştırmak için mücadele vermiş. Semerkandi'nin bütün eserlerini kitaplaştırarak burada sergiliyoruz. Ben göreve gelmeden önce bu külliye bölgesinde kereste ve mermer atölyeleri vardı. Bu atölyeler Çamlıdere'nin her tarafına yapılabilir ancak inanç turizmi sadece bu alanda yapılabilirdi. Bu yüzden buradaki arsalar kamulaştırıldı ve görmüş olduğunuz 14 dönümlük külliye ortaya çıktı" diye konuştu.

Başkan Hazım Caner Can, güzel ve huzurlu bir gün geçirmek isteyen herkesi Çamlıdere'ye davet etti.

DHA