Çamlıyayla Çamlıyayla’da lavanta umut oldu

Çamlıyayla’da lavanta umut oldu

Paylaş
Çamlıyayla’da lavanta umut oldu

Çamlıyayla’da lavanta umut oldu

Okan ÇALIŞKAN/ÇAMLIYAYLA(Mersin), (DHA) - MERSİN Orman Bölge Müdürlüğü tarafından kentin tarımsal potansiyelinin geliştirilmesi ve alternatif ürünlerin yaygınlaştırılması amacıyla Çamlıyayla ilçesindeki geçtiğimiz yıl demonstrasyon kurularak 7 çiftçiye dağıtılarak ekilen 3 bin 500 lavanta fideleri olgunlaşıp hasada geldi.
Çamlıyayla ilçesine deneme amaçlı ekilen lavanta fideleri hasat zamanına geldi. Sarıkoyak Mahallesindeki yavanta bahçelerinin bulunduğu bölgede mis kokular yükselirken, çiftçilerde alternatif ürünle tanışmanın keyfini yaşıyor.
Çamlıyayla Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Ramazan Yıldız, lavanta yetiştiriciliğinin dar alanlarda da yapılabildiğini belirterek, "Başlangıç yatırımı çok yüksek değildir. Lavantanın dünyada ticareti en fazla yapılan 15 uçucu yağ bitkisinden biridir. Genel olarak kozmetik, ilaç sanayisi, sabun ve diğer endüstri kollarında kullanılıyor. Balı, yağı, suyu ve görsel güzelliğiyle İlimize katma değer sağlayan lavantanın ekiliş alanının artırılması için çalışmalar devam edecektir" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı