İstanbul Can Bartu için Ülker Stadyumu'nda tören düzenlendi

Can Bartu için Ülker Stadyumu'nda tören düzenlendi

Paylaş
Can Bartu için Ülker Stadyumu'nda tören düzenlendi

Can Bartu için Ülker Stadyumu'nda tören düzenlendi

Gülfer Arığ futbolculara sesleniş : Lütfen yarın Mehmetçik Basri, Lefter ve Can gibi bu taraftarlara layık olun

Volkan Demirel: Çubuklu için yaşayanlar asla ölmezler

Vefa Küçük: Türkiye'nin hürmet ettiği insanlardan, futbolculardan biriydi

Ali Koç: Her zaman gururla taşıdığın çubuklu forman bize emanet.

Bakan Kasapoğlu: Efsaneler ölmez

KAAN ÜLKER - Yılmaz BEZGİN / İSTANBUL,(DHA) - Türk sporu ve Fenerbahçe'nin efsane isimlerinden Can Bartu, son yolculuğuna uğurlandı. Ülker Stadyumu'nda düzenlenen törene Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Fenerbahçe Futbol Takımı, sarı-lacivertli camianın eski futbolcular, Can Bartu'nun yakınları ve sevenleri katıldı. Törene katılanlar arasında Galatasaraylı taraftarların bulunması dikkat çekti.
Tarifsiz bir acı yaşadıklarını söyleyen Can Bartu'nun kızı Gülfer Arığ, "Tarifsiz bir acı yaşıyoruz. Ailemiz, Fenerbahçe ve Türk sporu için büyük bir kayıp. Acımıza ortak olan herkese ailesi olarak teşekkürlerimizi sunarız. Can Bartu gibi çok özel bir isimle Fenerbahçe'yi yaşamak, ondan bu büyük camiayı dinlemek benim için paha biçilmez bir duygu oldu. Fenerbahçe'yi Fenerbahçe yapan bir efsaneyi tanımanın ve yanında olmanın gururunu her zaman yaşadım. Onu anlatmaya burada zaman yetmez. Bıraktığı hatıralar benim için ebedi kalacak. İyi ki Türk sporunun ve Fenerbahçe'nin efsanesi benim babam olmuş. Sevgisini ve şefkatini bize yaşattığından dolayı kendimi çok şanslı hissediyorum. İslam Çupi bir sözünde 'Can Bartu bir Fenerbahçe orijinalidir' demiş, evet babam Fenerbahçe için yaşadı. Bizler de öleceğiz ama Fenerbahçe yaşayacağız. Lütfen yarın Mehmetçik Basri, Lefter ve Can gibi bu taraftarlara layık olun" dedi.
VOLKAN DEMİREL: ÇUBUKLU İÇİN YAŞAYANLAR ASLA ÖLMEZLER
Can Bartu'yu kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını belirten Volkan Demirel, "Hepimiz üzgünüz Basketbol futbolda Türkiye'yi temsil etmiş büyük bir ağabeyimizi kaybettik. Can ağabeyimizin Türk futbol tarihinde özel bir yeri var. Fenerbahçe var olduğu süre de var olacak. Çubuklu için yaşayanlar asla ölmezler. Can Ağabey'i her zaman yaşatacağız. Can ağabeyden aldığımız çubukluyu başımızın üstünde taşıyacağız. Ve sana söz (Can Bartu'nun kızına dönerek) baban için elimizden gelen her şeyi yapacağız"
VEFA KÜÇÜK: TÜRKİYE'NİN HÜRMET ETTİĞİ İNSANLARDAN, FUTBOLCULARDAN BİRİYDİ
Can Bartu'ya sadece Fenerbahçelilerin değil tüm sporseverlerin saygı duyduğunu ifade eden Vefa Küçük, "Can Bartu'yu anmak için buradayız. Ben; Cihatları, Lefterleri, Canları seyretme bahtiyarlığına ulaştım. Can Bartu sadece Fenerbahçe'nin değil Türkiye'nin hürmet ettiği insanlardan, futbolculardan biriydi. Şu anda Can Bartu ile aynı dönemde forma giymiş futbolcuları, basketbolcuları görebiliyorum. Allah onlara uzun ömürler versin. Benim 10 yaşında bir torunum var. Ona Can ismini verdim. Can Bartu'nun önünde saygı ve sevgiyle eğiliyorum" ifadelerini kullandı.
ALİ KOÇ: HER ZAMAN GURURLA TAŞIDIĞIN ÇUBUKLU FORMAN BİZE EMANET.
Can Bartu'yu gelecek nesillere aktarmanın görevleri olduğunu söyleyen Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç," 7 sene sonra bir efsanemizi daha uğurlamak için hep birlikte buradayız. Bu üzüntülü günümüzde bizleri yalnız bırakmayıp, acımızı paylaşan herkse teşekkür ediyorum. Törenimize devletimizi temsilen teşrif eden iyi bir Fenerbahçeli olan spor bakanımıza, burada bulunan devletimizin bütün temsilcilerimize kulübüz ve Bartu ailesi adına teşekkür ederim. Örnek kişiliği, asil duruşu, müthiş zekası, beyefendiliği, dobra karakteri, kendine has giyim stili, sıra dışı hikayeleri, eşsiz başarıları ve tüm temsil ettikleriyle her şeyden önemli iyi insanlığıyla efsane olmuş adını altın harflerle tarihimize yazdırmış değerimizi, büyük bir Fenerbahçeliyi kaybettik. Hem camiamızın hem Türkiye'nin başı sağ olsun. Çoğumuz doğmadan hem İtalyanları sarsacak denli dünyalı hem de herkesten daha yerli ve milliydi. Ona hayran büyüten nesiller onun adını taşıyan nesillere dönüştü. Ona duydukları sevgi ve saygıdan dolayı, tuttukları takımlardan bağımsız kimi aileler çocuklarına Can ya da Bartu ismini verdi. Türk spor tarihinde böyle sembol olmuş kaç sporcu var ? Milyonları Fenerbahçe aşkıyla buluşturan kahramanımız, gelecek nesillere aktarmak hepimizin sorumluluğunda. İyi ki Fenerbahçeli olmuş. Biliyoruz ki artık aramızda olmasa da her zaman kalbimizde yaşayacak. İnsanoğlu var oldukça efsaneler ölmez. Ne şanslıyız ki Can Bartu'yu tanıyan insanlarız. Yarınki derbi maçı beraber seyretmeyi planlıyorduk. Allah'ın takdiridir ki maçı birikte izleyemeyeceğiz. Keşke bizimle yarın birikte olabilseydi. Yarın burada 50 bin ve bulundukları yerlerde milyonlarca Fenerbahçeli Can Bartu'nun yerine maçı izleyecek. Gözün arkanda kalmasın. Bu taraftar bu çocuklar yarın senin için oynayacak ve kazanacak. Asla unutmayacak. Bu formayı taşıyacak binlerce sporcu seni her zaman sevgi ve saygıyla hatırlayacak. Her zaman gururla taşıdığın çubuklu forma bize emanet. Hakkını helal et bizlere. Ailesine, camiamıza ve Türk sporuna başsağlığı diliyorum" diye konuştu.
BAKAN KASAPOĞLU: EFSANELER ÖLMEZ
Can Bartu'nun her yönüyle örnek bir insan olduğuna dikkat çeken Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, "Bugün bir efsaneye veda etmek, ebediyete uğurlamak üzere bir araya geldik. Her yönüyle; sporcu kişiliği, insani yönü ve davranışlarıyla örnek bir şahsiyeti, bir ağabeyimizi kaybetmenin üzüntüsü içerisindeyiz. Ancak 'Efsaneler ölmez' inancı içerisinde Can Bartu'yu gelecek nesillere, gençlere anlatarak onun sporcu kişiliğini öğreterek ilelebet yaşatmanın gayreti içerisinde olacağız. Tüm milletimize sabırlar diliyorum. Mekanı cennet olsun" diye konuştu.

(FOTOĞRAFLI)

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
- Açıklamalar
- Detaylar

Haberin Devamı