Futbol Can Bartu kimdir? (Fenerbahçe efsanesi Can Bartu kimdir?)
Paylaş
Can Bartu kimdir? (Fenerbahçe efsanesi Can Bartu kimdir?)

Fenerbahçe'nin ve Türk futbolunun efsane isimlerinden Can Bartu hayatını kaybetti. Peki Can Bartu kimdir? Kaç yaşındadır?

Can Bartu, 1936 doğumlu, Fenerbahçeli, efsanevi futbolcu. 1 Ocak 1961’de Fiorentina – Glasgow Rangers arasında oynanan final maçında forma giyen, Avrupa Kupaları’nda final maçı oynayan ilk Türk futbolcusu oldu. İtalyan futbolseverler tarafından, “Sinyor Bartu” şeklinde adlandırılan Bartu, Türk futbolunun unutulmazları arasındaki yerini aldı.

Haberin Devamı

İtalya'da başarılı bir dönem geçiren Bartu, 1967'de, Türkiye'ye dönerek eski takımı Fenerbahçe ile tekrar yollarını birleştirdi. Teknik ve zarif oyunu ile göz dolduran Bartu, Sarı-Lacivertli forma altında 326 maç oynadı, 162 gol attı.

Üç yıl boyunca Fenerbahçe'de forma giyen futbolcu, 1969'da Metin Oktay'ın İstanbul'da, Galatasaray – Fenerbahçe arasında oynanan jübilesinde Metin Oktay kısa bir süre Fenerbahçe forması giyerken maça Galatasaray formasıyla çıkarak, bu jubileyi ölümsüzleştirmiştir.

Fenerbahçe Spor Kulübü tarihine, basketbol ve futbolla beraber yazılan Bartu, Türk milli takımı formasını hem basketbol hem de futbol sporunda giyen ilk ve tek sporcudur. Bartu, aynı gün içinde Galatasaray'la oynanan basketbol maçında 28 sayı kaydederken, Dolmabahçe'de de futbol maçına çıkmış ve bir gol atmış bir oyuncudur.

Haberin Devamı