Yaşam 'Çanakkale 1915' 11 ilde ücretsiz gösterilecek

'Çanakkale 1915' 11 ilde ücretsiz gösterilecek

Paylaş
'Çanakkale 1915' 11 ilde ücretsiz gösterilecek

Gençlik ve Spor Bakanlığı, "Çanakkale 1915" filminin, sinema salonu bulunmayan 11 ilde ücretsiz gösterilmesi için çalışma başlattı

Filmin yapım şirketi FİDA Film ile özel bir anlaşma imzayan Bakanlık, filmi 3-4 Kasım tarihlerinde Ağrı, Ardahan, Bayburt, Bitlis, Gümüşhane, Hakkari, Iğdır, Kilis, Sinop, Şırnak ve Tunceli’de halk ile buluşturacak.

Haberin Devamı

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Çanakkale’yi geçilmez kılan destansı savaşın beyaz perdeye aktarıldığı filmin özel gösteriminin yapılacağı kentlerin, bilinçli seçildiği ve söz konusu 11 ilde tek bir sinema salonunun dahi bulunmadığı kaydedildi.

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’ın, özellikle gençlerin ve öğrencilerin büyük ilgi gösterdiği filmin ücretsiz gösterimi konusunda FİDA Film’e teklif götürdüğü ve film şirketinin de projeye sıcak bakması üzerine böyle bir anlaşmaya gidildiği belirtildi.

Ayrıca büyük sinema salonu bulunmayan illerde Kredi ve Yurtlar Kurumu’na ait salonların kullanılacağı, ücretsiz gösterime ilginin büyük olması halinde ise uygulamanın devam ettirilmesinin planlandığı ifade edildi.

Haberin Devamı