Gündem Çanakkale 4,3 büyüklüğünde deprem

Çanakkale 4,3 büyüklüğünde deprem

Paylaş
Çanakkale 4,3 büyüklüğünde deprem

Çanakkale’nin Ayvacık ilçesinde 4,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesinin tespitine göre, saat 04.55’te merkez üssü Ayvacık olan 4,3 büyüklüğünde bir sarsıntı saat kaydedildi. Depremin yaklaşık 7 kilometre derinlikte oluştuğu belirlendi.

17 GÜN ÖNCE BAŞLADI

Çanakkale ilk olarak 6 Şubat günü depremle sarsılmıştı. O tarihten bu yana bölgede belli aralıklarla 4 ve 4 üzeri depremler meydana geliyor.



Çanakkale bir haftada 807 kez sallandı

“DEPREMLER DİKEY HAREKETLER SERGİLİYOR”


Jeofizik Mühendisi Yard. Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu, Posta.com.tr için depremin sebebini açıklamıştı. Gündoğdu; Depremlerin yaşandığı bölge küçük kısa fay hatlarıyla kendini gösteren bir yer. Bu depremler dikey hareketler sergiliyor. Bölgedeki fay hatları kısa olmasına rağmen çok da normal sayılabilecek şeyler değil. Peş peşe büyük depremlerle kendini ifade ediyor. Kuzey Anadolu Fay Hattı gibi yatay değil, dikey hareket sergiliyor. Tektonik bir çökme gibi görünüyor” ifadelerine yer vermişti.

İSTANBUL İÇİN DEPREM TEHLİKESİ VAR MI?


Çanakkale’den gelen haberler herkesin aklına “Büyük bir depremin habercisi mi? Büyük Marmara yol açar mı?” sorusunu akıllara getirdi. Posta.com.tr'ye konuşan Yard. Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu da 'Büyük İstanbul depremi'nin yaşanmasına neden olacak Kuzey Anadolu Fay Hattı'nın Çanakkale'deki depremleri tetiklediğini belirtmişti. İstanbul depreminin de beklendiğini belirten Oğuz Gündoğdu, Kuzey Anadolu Fay Hattı'nda biriken enerjiye dikkat çekmişti.