Merkez Çanakkale Belediyesi, yeni otobüs ve bisikletleri tanıttı

Çanakkale Belediyesi, yeni otobüs ve bisikletleri tanıttı

Paylaş
Çanakkale Belediyesi, yeni otobüs ve bisikletleri tanıttı

Çanakkale Belediyesi, yeni otobüs ve bisikletleri tanıttı

ÇANAKKALE Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü koordinesindeki Çanakkale Akıllı Bisiklet Sistemi'ne (ÇABİS) dahil edilecek tandem (ikili) bisiklet ve üç tekerlekli kargo bisikletlerin yanı sıra, Toplu Taşıma Sistemine dahil edilen 3 otobüsün tanıtımı yapıldı.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki tanıtım törenine, Çanakkale Belediye Başkanı CHP'li Ülgür Gökhan, CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan, CHP Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık, S.S. 18 Nolu Şehiriçi Minibüsçüleri ve Motorlu Taşıyıcılar Kooperatif Başkanı Hasan Ateş, Belediye Başkan Yardımcıları ve belediye personeli ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, sisteme dahil edilen 3 yeni otobüs ile birlikte kooperatifin araç sayısının 103’e çıktığını belirterek, "Bunların 44 tanesi 7 metrelik, 6 tanesi 9 metrelik, 53 tanesi de 12 metrelik araç. Belediyenin de 18 otobüsü bulunuyor. Hedef 12 metrelik otobüs sayısını artırmak. Ayrıca çevreye olan hassasiyet gereği de imkanlar dahilinde kısa süre içinde filoya elektrikli otobüslerin eklenmesi de planlanıyor" dedi.

Kent içi ulaşımın kalitesinin her geçen gün daha da artırılmasına yönelik çalışmaların sürdüğünü belirten Başkan Gökhan, "2016 yılı Ağustos ayında hizmete başlayan Çanakkale Akıllı Bisiklet Sistemi (ÇABİS) büyük ilgi gördü. Günümüz itibariyle ÇABİS’te 11 istasyon, 72 bisiklet, 84 adet de park yeri oldu. 2019 yılı itibariyle sisteme 3 sabit istasyon ve 1 mobil istasyon ile 3 tandem ve 3 kargo bisiklet olmak üzere 20 adet yeni bisikletin sisteme dahil edilmesi hedefleniyor. Talebe göre bu sayılar artabilecek" diye konuştu.

Başkan Gökhan, konuşmasının ardından hizmete girmesinden bu yana ÇABİS’i en fazla kullanan 10 kişiye, kask, eldiven ve suluktan oluşan hediye takdiminde bulundu. Tören, davetlilerin yeni otobüs ve bisikletleri incelemesi, ardından da pilav ikramıyla son buldu.

ÇANAKKALE, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı