Eğitim - Kariyer Çanakkale Koleji MUN Kulübü YMUN 2017'de

Çanakkale Koleji MUN Kulübü YMUN 2017'de

Paylaş
Çanakkale Koleji MUN Kulübü YMUN 2017'de

Çanakkale Koleji Özel Fen ve Anadolu Lisesi Model Birleşmiş Milletler (MUN) Kulübü öğrencileri, İstanbul Yeditepe Üniversitesi'nde gerçekleşen Türkiye'nin en büyük MUN Konferansı'na katıldı. Öğrenciler konferansta dünya sorunlarını İngilizce olarak tartıştı

Yeditepe Üniversitesi’nde 1000 kişinin katılımıyla 3 gün süren ve 15 farklı komiteyle gerçekleştirilen konferans hakkında bilgi veren Çanakkale Koleji İngilizce Öğretmeni Çağlayan Nazlıca, MUN Platformu'nun eğitim amaçlı oluşturulmuş, akademik nitelikli bir Birleşmiş Milletler simülasyonu olduğunu belirtti. Çağlayan Nazlıca, "MUN etkinliğinde öğrenciler diplomasinin, uluslararası ilişkilerin ve Birleşmiş Milletlerin işleyişini deneyimleme olanağına sahip oldular" dedi.



Çanakkale Koleji İngilizce Öğretmeni Arzu Kotan ise, "Konferansa Çanakkale'den sadece okulumuz MUN Kulübü öğrencileri katıldı. Öğrencilerimiz akademi ekibi, organizasyon ekibi ve delege olarak üç farklı kategoride yer alıp hem ilimizi hem de okulumuzu başarıyla temsil ettiler. Komitelerde kadına şiddet, insansız hava araçlarının savaş bölgelerinde kullanımı, siber güvenlik, madde kullanımı, radyoaktif atıklar ve bunların tahliyesi gibi pek çok farklı konu İngilizce olarak tartışıldı" dedi.



Haberin Devamı