Gündem Çanakkale'de bayram yolculuğu çilesi

Çanakkale'de bayram yolculuğu çilesi

Paylaş
Çanakkale'de bayram yolculuğu çilesi

Çanakkale Boğazı'nı geçmek isteyen tatilcilerin, feribot iskelesinde oluşturdukları kuyruğun uzunluğu yaklaşık 5 kilometreyi buldu

Tatilci yoğunluğunun giderek arttığı Çanakkale'de, yolcu ve araç taşımacılığı yapan Gestaş firması, toplam 11 feribot ile seferlerini sıklaştırmasına rağmen sıra saatlerce sürdü.

Haberin Devamı

KUYRUK 5 KİLOMETREYİ BULDU

Boğazı’nı geçmek isteyen tatilcilerin, feribot iskelesinde oluşturdukları kuyruğun uzunluğu yaklaşık 5 kilometreyi buldu. Tatilci yoğunluğunun giderek arttığı kentte, yolcu ve araç taşımacılığı yapan Gestaş firması, toplam 11 feribot ile seferlerini sıklaştırmasına rağmen sıra saatlerce sürdü. İstanbul ve Trakya’dan yola çıkarak 9 günlük Ramazan Bayramı tatilini geçirecekleri bölgelere gitmek isteyen tatilciler, Çanakkale’deki feribot iskelesinde uzun araç kuyrukları oluşturdu. Tatilciler, Avrupa’dan Anadolu yakasına geçebilmek için Gelibolu-Lapseki, Gelibolu-Çardak, Eceabat-Çanakkale ve Kilitbahir-Çanakkale hatlarını kullanıyor. Avrupa yakasında 3 ayrı noktadan ’Dolmuş usulü’ araç ve yolcu taşımacılığı yapılmasına rağmen feribot iskelelerinde uzun araç kuyruklarının oluşması önlenemiyor. Her bayram öncesinde ortaya çıkan klasik manzara yine tekrarlandı.

Haberin Devamı

SIRA 3 SAATTE GELİYOR

Çanakkale’de tatilcilerin bayram yolculuğu yoğunluğu, gece başlayıp sabaha dek sürdü. Gestaş’a ait feribotlar, sabaha kadar saatsiz çalışıp, tatilcileri boğazın diğer yakasına taşımaya çalıştı. Gece, zaman zaman 2 kilometreyi bulan araç kuyrukları oluştu. Günün ilk ışıklarıyla birlikte tatilci yoğunluğu daha da artmaya başladı. Her geçen dakika araç kuyruklarına eklenen yeni tatilciler, kuyruğun daha da uzamasına neden oldu. Gelibolu’da Sanayi Kavşağı’na, Eceabat’ta Kilye Koyu’na, Kilitbahir’de ise Eceabat’a kadar uzanan araç kuyrukları oluştu. İstanbul’dan Çanakkale’ye 3 saatte geldiklerini belirten tatilciler, Eceabat ve Kilitbahir’de kendilerine sıra gelmesi için de 3 saat beklemek zorunda kaldıklarına dikkat çekerek, tek çözümün yapılacak boğaz köprüsü olduğunu söyledi.