Gündem Çanakkale'deki kuru yük gemisinde yangın!

Çanakkale'deki kuru yük gemisinde yangın!

Paylaş
Çanakkale'deki kuru yük gemisinde yangın!

Kuzey Ege Denizi'nde Bozcaada açıklarında seferden men kararı nedeniyle 1 haftadan bu yana bekletilen Türk bandralı 'Cedit-4' isimli kuru yük gemisinde çıkan yangın söndürüldü

Toplam 69 metre uzunluğundaki ’Cedit-4’ isimli gemide dün saat 21.40 sıralarında henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı. Yangına Kaptan 55 yaşındaki Uğur Aykafa ile 5 kişilik mürettebat müdahale etmeye başladı. Daha sonra Kıyı Emniyeti’ne bağlı Kurtarma-3 römorkörü ve ’Kek-6’ botu bölgeye sevk edildi.

Haberin Devamı

Gelen iki bot yangına müdahale ederken, kaptan Aykafa, gemicilerin filikalarla tahliyesine izin verdi. Mürettebat Sahil Güvenlik tarafından karaya çıkarılırken, Aykafa, yangın söndürülünceye kadar gemide kalacağını bildirdi.

Bu sırada Cedit-4 şiddetli rüzgarın da etkisi ile sürüklenerek karaya oturdu. Yapılan müdahale ardından gemideki yangın saat 02.00 sıralarında söndürüldü ve gemi tekrar demirledi. Soğutma çalışmaları sürerken, sabah saatlerinde gemiden duman çıkması üzerine zaman zaman su sıkıldı.

Bozcaada Liman Başkanlığı yangınla ilgili soruşturma başlatırken, kaptan Uğur Ayazma ifadesine başvurulmak üzere Sahil Güvenlik Komutanlığı’na götürüldü.

Erdem SÜREK-Mehmet TALAY/BOZCAADA(Çanakkale), (DHA)

Haberin Devamı