Sivas Çanakkale'ye giden öğrenciler 57'nci Alay Sancağı ile döndü

Çanakkale'ye giden öğrenciler 57'nci Alay Sancağı ile döndü

Paylaş
Çanakkale'ye giden öğrenciler 57'nci Alay Sancağı ile döndü

Çanakkale'ye giden öğrenciler 57'nci Alay Sancağı ile döndü

İrfan ÖZŞEKER/SİVAS, (DHA) - SİVAS Kongresi'nin 100'ncü Yıl etkinlikleri kapsamında 'Okuyan Gençlik Ecdadının İzinde' adlı projeyle Çanakkale'ye giderek 1915 yılında mezun veremeyen Sivas Lisesi öğrencilerinin diplomalarını götüren öğrenciler, 57'nci Alay Sancağı ile kente döndü.
Tüm son sınıf öğrencilerinin gönüllü olarak katıldıkları Çanakkale Savaşı'nda şehit düşmesi nedeniyle 1915 yılında mezun veremeyen Sivas Lisesi öğrencileri için 104 yıl sonra Sivas Valiliği tarafından temsili olarak diploma hazırlandı. Hazırlanan diplomalar "Okuyan Gençlik Ecdadının İzinde" adlı projeyle Sivas ve ilçelerinden 281 öğrencinin katılımıyla Çanakkale'ye gönderildi. Öğrenciler beraberinde götürdüğü diplomayı Çanakkale Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir'e emanet etti. Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir'de öğrencilere Sivas Valisi Salih Ayhan'a verilmek üzere 57'nci Alay Sancağını verdi. Sivas'a gelen öğrencilerden Özgür Avan, Eylül Güzel ve Ayşenur Coşkun Vali Salih Ayhan'ı İl Özel İdaresi'ndeki makamında ziyaret etti.
Ziyarette konuşan Vali Salih Ayhan Çanakkale Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir'e nazik davranışı için teşekkür etti. Ayhan "Bizim gönderdiğimiz diploma ve o diplomanın hatırası adına 57'nci Alay Sancağı'nın gönderilmesi çok ince bir düşünce, çok nazik bir düşünce. Oranın ruhuna çok uygun bir davranış. Öncelikle alan başkanına çok teşekkür ediyorum. Alan başkanının sizi karşılaması, diplomayı alması da çok anlamlı oldu. Okuyan gençlik ecdadının izinde dedik ve bununla 281 gencimizi orayla buluşturmak ayrıca mutluluk verici. 104 yıl önce 1915'teki o sayfanın boş durmasını bugün hatırlayarak, onların torunları oraya gidip de o diplomayı 'biz size getirdik ve sizin izinizde yürüyeceğiz' demeniz daha anlamlı oldu. Başkanımızın da o diplomalara muadil 57'nci Alay Sancağını göndermesi çok nazik oldu" dedi.
Konuşmaların ardından öğrenciler Çanakkale'den getirdikleri toprak ile 57'nci Alay Sancağını'nı Vali Ayhan'a teslim etti.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı