Siyaset 'Çanakkale'yi yaşıyoruz'
Paylaş
'Çanakkale'yi yaşıyoruz'

Aile ve Sosyal Güvenlik Bakanı Fatma Şahin'in evinde ziyaret ettiği şehit Başpolis Kadir Can'ın eşi Ayşe Can bugün yeniden Çanakkale'nin yaşandığını belirterek, "Düşmanlarımız tir tir titriyorlar biliyorum. Bakın ben ağlamıyorum" dedi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Antalya programında, Cudi Dağı’nda teröristlerle girdikleri çatışmada şehit olan Başpolis Kadir Can’ın ailesine taziye ziyaretinde bulunarak, başsağlığı diledi. Özel Harekat timleri ve Başpolis Kadir Can’ın eşi Ayşe, kızı Gökçe ve oğlu Ömer’in de aralarında bulunduğu kalabalık tarafından karşılanan Bakan Şahin, beraberinde Antalya Valisi Ahmet Altıparmak ile bir süre şehidin evinde sohbet etti.

Bakan Şahin’i kapıda karşılayan Ayşe Can, "Çanakkale şehitlerinin torunları olduğunu gösterdi çocukları. Şehitlerimiz çoğaldı yüzlerce, binlerce, milyonlarca şehidimiz var. Onların ruhları da yine vatanımız için savaşıyor, ölmedi. Her şehidimizi biz vatana hediye ettik. Çünkü şehitler ölmez, onlar yüzlerce, binlerce, milyonlarca doğar. Kanımızı yerde bırakmaz" diye konuştu.

Bakan Şahin’in ayrılmasının ardından basın mensuplarına açıklamada bulunan Ayşe Can, eşinin görev yaptığı Şırnak’taki Özel Harekat timlerine ve eşinin arkadaşlarına seslendi. Hepsiyle gurur duyduklarını belirten Ayşe Can, şöyle dedi;

"Sayın müdürüm, eşimin timinde görev yapan arkadaşları, çocukları, ağlamayın, onurlu olun. Ellerinizden öpüyorum, önünüzde saygıyla eğiliyorum. Şu anda biz Çanakkale’yi yaşıyoruz. Çanakkale’nin torunlarıyız, bunu gösteriyoruz. Çanakkale’yi kutluyoruz canlı canlı. Düşmanlarımız tir tir titriyorlar biliyorum. O kadar güzel şeyler yaşıyoruz ki anlatamam. Sizlerle gurur duyuyorum. Kadir Can’ın Özel Harekat timi sizi bekliyor, sizleri sürpriz bekliyor, nasıl karşılanacaksınız göreceksiniz. Ayaklarınızın altı öpülecek. Bakın ben ağlamıyorum, sizlerle gurur duyuyorum."

Özel Harekat’ta 26 yıl hizmet verip gazi olan Ethem Duru’nun eşi Ayşe Dumru ise Bakan Şahin’den, Özel Harekatçılar’ın değerinin bilinmesi, onca çatışmaya gidip canları pahasına savaştıkları ve biraz değer verilmesini istediklerini söyledi.

Özel Harekatçıların ailesi, çocuklarını hiç görmediklerini anlatan Ayşe Dumru, "Biz doğduk yalnız, öldük gidiyoruz yalnız" dedi.

GENEL MÜDÜRE TAZİYE ZİYARETİ

Bakan Fatma Şahin daha sonra Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürü Abdülkadir Kaya’nın, Korkuteli İlçesi’ne bağlı Karakuyu Köyü’nde vefat eden ağabeyi Arif Kaya için de aileye taziye ziyaretinde bulunarak, başsağlığı diledi.

Bakan Şahin ardından uçakla Ankara’ya döndü.

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA)

Haberin Devamı