Canan Karatay Adana'da uyardı: Şırdan yerseniz...

Adana'da ilk kez düzenlenen Sağlık Festivali'ne katılan İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof.Dr. Canan Karatay, olay yaratan açıklamalarına burada da devam etti. Karatay, "Bol kuyruk yağıyla yapılan Adana kebabı tüketilmeli. Çok yağlı yemekler yenebilir çünkü yağ kilo verdirir. Yağ bilinenin aksine kilo aldırmaz. Rafine şeker, rafine un, rafine trans yağlar kilo aldırır. Şırdan çok güzel ama içine pirinç konuluyor. Çok az tüketilebilir" dedi

14 Mart 2019, Perşembe 15:35 Son Güncelleme:
A A
Canan Karatay Adana'da uyardı: Şırdan yerseniz...

Adana'da ilk kez düzenlenen Sağlık Festivali'ndeki fuar alanında dolaşan İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof.Dr. Canan Karatay, vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Vatandaşlar, Canan Karatay ile selfie yapabilmek için birbirleriyle yarıştı.

Gazetecilere açıklamalarda bulunan Canan Karatay, Adana kebabının çok lezzetli olduğunu ancak yanında pilav, patates, makarna gibi yiyeceklerin yenmemesi gerektiğine dikkat çekti.

'ŞIRDAN ÇOK ÖNEMLİ AMA...'

Kentin ünlü yöresel lezzetlerinden şırdan hakkında da değerlendirmede bulunan Karatay, "Şırdan çok güzel ama içine pirinç konuluyor. Çok az tüketilebilir. Şırdan çok önemli" dedi.

'BOL KUYRUK YAĞIYLA YAPILAN ADANA KEBABI...'

Doğal yağların kilo verdirdiğini de aktaran Karatay "Bol kuyruk yağıyla yapılan Adana kebabı tüketilmeli. Çok yağlı yemekler yenebilir çünkü yağ kilo verdirir. Yağ bilinenin aksine kilo aldırmaz. Rafine şeker, rafine un, rafine trans yağlar kilo aldırır. Hakiki tereyağı, kuyruk yağı, soğuk sıkım zeytinyağı kilo aldırmaz. Karaciğerde yağlanmayı azaltır, Alzheimer'ı engeller, kalp hastalığını önler, kanı sulandırır" diye konuştu.

Nuri PİR-Eser PAZARBAŞI/ADANA, (DHA)

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

;
Sıradaki haber yükleniyor...

Kişisel verilere ilişkin aydınlatma politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için Kişisel verilere ilişkin aydınlatma metnimizi inceleyebilirsiniz.