Türkiye (Son Dakika) 'Canavar anne' dosyasına gizlilik kararı

'Canavar anne' dosyasına gizlilik kararı

Paylaş
'Canavar anne' dosyasına gizlilik kararı

2 aylık bebeğini evde ölüme terk ederek tatile giden öğretmen annenin müebbetle yargılanabileceğini belirten savcılık, dosyayla ilgili gizlilik kararı aldı

Kocaeli’nin Gölcük ilçesinde bebeğini ölüme terk eden öğretmen Seçil M.D. ile ilgili soruşturmada Gölcük Cumhuriyet Savcığınca gizlilik kararı alındı. Savcılıktan yapılan yazılı açıklamada annenin TCK 83’üncü maddesi gereğince tutuklanması istemiyle Gölcük Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi’ne sevk edildiği ve ömür boyu hapis cezası istemiyle hakkında dava açılacağı ifade edildi. Cumhuriyet savcılığı’ndan yapılan açıklama şöyle:

>> BAKAN ŞAHİN: AKLI YERİNDE BİR İNSAN BUNU YAPMAZ


"Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından yürütülmekte olan bir soruşturma ile ilgili olarak basında yer alan ’Cani Anne, Gölcükte Dehşet...’ başlıklı haberler nedeniyle toplumun doğru bilgilendirilmesi, medyanın bilgi alma hakkı ve toplumu bilgilendirme görevi ile soruşturmanın gizliliği, masumiyet karinesi ve kişilik haklarının korunması orasında bir dengenin sağlanmasının gerekmesi nedeniyle basın açıklaması ihtiyacı duyulmuştur.

Gölcük Emniyet Müdürlüğü tarafından 10.10.2013 tarihinde Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi’ne 2 aylık bebeğin ölü getiridiğinin bildirilmesi üzerine Cumhuriyet Başsavcılığımızca soruşturma başlatılmıştır.

İLK KANI: AÇLIK VE SUSUZLUKTAN ÖLDÜ


Öncelikle bebek üzerinde yapılan ölü muayenesinde bebeğin açlık ve susuzluktan kaynaklı sıvı kaybı nedeniyle öldüğü kanaati oluşmuş, fakat kesin ölüm sebebinin belirlenmesi için Kocaeli Adli Tıp Kurumuna gönderilmiştir.

Bebek üzerinde Cumhuriyet Başsavcılığınca yapılan adli muayene, olay mahallinde yapılan keşif ve şüpheli annenin ifadeleri doğrultusunda ilk aşamada ’altsoyuna karşı ihmali davranışla kasten öldürme’ suçundan dolayı TCK 83’üncü maddesi gereğince tutuklanması istemiyle Gölcük Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi’ne sevk edilmiş ve şüpheli 20.10.2013 günü mahkemece tutuklanmıştır.

BİYOLOJİK BABA TESPİT EDİLEMEDİ


Bebeğin kesin ölüm sebebi halen belli olmayıp bu konuda Adli Tıp raporu beklenmektedir. Bebeğin 27.08.2013 tarihinde Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi’nde doğduğu ve henüz nüfusa kaydedilmediği, nesebi üzerinde yapılan araştırmada da halen biyolojik babası tespit edilememiştir.

Ayrıca şüpheli annenin dışında şeriklerinin olup olmadığı hususunda da çok yönlü olarak soruşturmaya devam edilmektedir. Bu yönde de dosya için 23.10.2013 tarihinde gizlilik kararı alınmıştır. Soruşturma ile ilgili olarak gizlilik kararı nedeniyle bu aşamada detaylı bilgilendirme yapılması yasal olarak mümkün değildir."

BAŞSAVCI SORULARI YANITLADI

Gölcük Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Yaman basın mensuplarının da sorularını yanıtladı. Bir basın mensubunun ne kadar ceza alacağı yönündeki sorusu üzerine başsavcı Yaman, TCK 83’üncü maddesinin kasten öldürme suçunu kapsadığını belirterek bunun müebbet hapis cezasını gerektirdiğini söyledi.

Başsavcı Yaman, "Biz soruşturmayı her yönüyle araştırmak zorundayız. Anennin ifadesinin doğruları yansıtıp yansıtmadığı konusunda araştırma yapıyoruz. Bilinci yerinde olmadan birilerini koruma amacıyla da ifade vermiş olabilir. Ayrıca babası tam olarak kim olduğu tespit edilemedi. DNA için otopside çalışma yapılacak. Çocuk nüfusa kaydı yapılmamış. Annenin tutukluyken soruşturma savcısının istiğiyle jandarma kontrolünde isterse mezarlığa defne katılabiliyor. Definle ilgili yer gösterme hakkı var. Ama şu anda ailesiyle ilgili bize gelen bir bilgi yok. Yasal olarak annesi veya dedesi de alabilir cenazeyi. Akli dengesinin yerinde olup olmadığıyla ilgili şu anda bir inceleme başlatılmadı. Ayrıca anneyle ilgili linç girişiminin doğru olmadığını düşünüyoruz" diye konuştu.
BİR ANA BUNU YAPMAZ
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin de açıklama yaptı. Şahin: "Gölcük’te yaşanan olaya ilişkin değerlendirme yapabilmem için
incelemenin tamamlanması lazım. Çünkü akıl ve ruh sağlığı yerinde olan bir ananın, bir kadının, bir insanın yapabileceği bir şey değil. Bir varlığın
yapabileceği bir şey değil" dedi.

Haberin Devamı