Magazin Candan Erçetin Beyaz Show'a katıldı! Beyaz yine yaptı yapacağını

Candan Erçetin Beyaz Show'a katıldı! Beyaz yine yaptı yapacağını

Paylaş
Candan Erçetin Beyaz Show'a katıldı! Beyaz yine yaptı yapacağını

Kanal D'nin en sevilen programının dün akşam yayınlanan bölümünde konuklardan biri de Candan Erçetin'di. Beyaz, Candan Erçetin'in klibinden alınan görüntüyü, birçok mekan ve etkinlik değişimiyle harmanlandı ve ortaya çok güldüren bu görüntüleri çıkardı...

Beyaz show ekibinin hazırladığı montajlı içerik, başta Candan Erçetin olmak üzere herkes tarafından çok beğenildi.
Candan Erçetin’in ilk çıkışını yaptığı ‘Umrumda Değil’ şarkısındaki meşhur sandalye pozuna yaptığı VTR ile ‘Yeni bir atışma mı başlıyor?’ sorusunu akıllara getirdi.


CANDAN ERÇETİN KİMDİR?


10 Şubat 1963 doğumlu olan Candan Erçetin Türk şarkıcı-şarkı yazarı ve öğretmen. Yirmi yılı aşkın şarkıcılık kariyeri boyunca, insan hayatını konu alan şarkılar hazırlayıp seslendirmesiyle tanındı. Albümlerini pek fazla tanıtım yapmadan çıkarmasına rağmen yine de çalışmalarının çok satarak dinleyici tarafından benimsenmesiyle birçok kez takdir edildi. Müziğini ön planda tutarak basında özel hayatıyla yer almaması sayesinde övüldü. Bazen farklı bulunan video klipleriyle ilgi çekti. Ailesinin Balkan kökenli olmasının bir sonucu olarak şarkılarında sık sık Balkan müziği enstrümanlarına yer verdi, Türkçenin yanı sıra Fransızca ve Yunanca şarkılar da söyledi.

Kırklareli'de Arnavut ve Makedon kökenli bir ailenin kızı olarak dünyaya gelen Candan Erçetin, küçük yaşlarındayken Galatasaray Lisesi'ni kazanarak İstanbul'a yerleşti. Sonraki yıllarda ses eğitimi aldı. İstanbul Üniversitesi'nde Klasik Arkeoloji bölümünü bitirdi. Okuldaki son yılında "Halley" şarkısıyla Türkiye'yi 1986 Eurovision Şarkı Yarışması'nda temsil eden Klips ve Onlar grubunun bir üyesi olarak yarışmaya dahil oldu. Ancak bir süre müzikal kariyerine başlamak istemedi ve arkeoloji eğitimine devam etti. 1995'te Hazırım albümüyle dikkat çeken bir çıkış yaptı, 1997'de hit olan "Yalan" şarkısını içeren Çapkın albümünü yayımladı. 2000'de yılın en çok satanı olan Elbette'nin ve 2002'de "Gamsız Hayat" şarkısı eşliğinde yayımlanan Neden'in ardından Melek (2004), Kırık Kalpler Durağında (2009) ve Milyonlarca Kuştuk... (2013) albümlerini satışa sundu. Bu albümlerin dışında hazırladığı Chante Hier Pour Aujourd'hui (2003) ve Aranjman 2011 (2011) albümlerinde Fransızca; Aman Doktor (2005) albümünde ise Yunanca şarkılara yer verdi.


CANDAN ERÇETİN FRANSA CUMHURBAŞKANI TARAFINDAN SANAT VE EDEBİYAT NİŞANI İLE ÖDÜLLENDİRİLDİ


Candan Erçetin, müzikal kariyerinin yanı sıra çeşitli projelerde de yer aldı. 1994'te sunuculuk yapmaya başladı, 2007'de Candan Erçetin'le Beraber ve Solo Şarkılar programını sundu. 2005'te Yıldızların Altında müzikalinin başrolünü oynadı. Gölgesizler (2008) ve Kaptan Feza (2009) filmlerinin müziklerini hazırladı ve yapımında görev aldı. Bir dönem Galatasaray Lisesi'nde müzik öğretmenliği yaptı, 2009'da Galatasaray Üniversitesi'nde diksiyon dersleri vermeye başladı. 25 Haziran 2013 tarihinde Ünal Aysal tarafından Ümit Özdemir ile birlikte Galatasaray SK Başkan Yardımcılığı'na atandı. Erçetin, 2014'te Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande tarafından Fransız-Türk ilişkilerine yaptığı katkılar sayesinde Sanat ve Edebiyat Nişanı ile ödüllendirildi, bunun yanı sıra bugüne kadar çalışmalarıyla çok sayıda ödül kazandı.


Candan Erçetin'in Diskografisi


Hazırım (1995)
Çapkın (1997)
Elbette (2000)
Neden (2002)
Melek (2004)
Kırık Kalpler Durağında (2009)
Milyonlarca Kuştuk (2013)
Ah Bu Şarkıların Gözü Kör Olsun (2015)


Candan Erçetin'in Filmografisi


1993 -Gece Melek ve Bizim Çocuklar film, Aylin
1998 -Anlat Şehrazat müzikal
2003 - Hayat Bilgisi (1. bölüm) dizi, Canan Öğretmen
2005 -Yıldızların Altında müzikal
2006 -Yabancı Damat dizi, Candan Erçetin
2009 -Gölgesizler film, Yazarın Eşi (Yönetmen: Ümit Ünal)


Candan Erçetin'in televizyon programları


Candan Erçetin'le Beraber ve Solo Şarkılar (7 Mart 2007 - 16 Haziran 2008)



Kanal D Beyaz Show'un yeni bölüm konukları açıklandı! (9 Mart Beyaz Show)


Candan Erçetin'in MESAM isyanı


Candan Erçetin konserine gazetecileri istemedi

Haberin Devamı