Türkiye (Son Dakika) Cani kızın cezası belli oldu!

Cani kızın cezası belli oldu!

Paylaş
Cani kızın cezası belli oldu!

İzmir Çiğli'de kediyi çamaşır ipi ile asıp yanında fotoğraf çektiren, fotoğrafı sosyal medya hesabından paylaşıp altına da 'Dikkat et sevdiğim seni de böyle asmim' notunu paylaşan liseli kız öğrenciye 600 lira para cezası kesildi

Olay, geçtiğimiz Ekim ayında meydana geldi. Çiğli ilçesinde yaşayan lise öğrencisi K.İ. (15) isimli kız öğrenci, iddiaya göre evlerinin çatı katında çamaşır ipi ile kediyi astı.

Haberin Devamı

Öldürdüğü kedinin yanına geçen K.İ. daha sonra poz vererek fotoğraf çektirdi. Lise öğrencisi kız, çektirdiği fotoğrafı bir sosyal paylaşım sitesindeki hesabına yüklerken fotoğrafın altına ise "Dikkat et sevdiğim seni de böyle asmim)’ ifadelerini yazdı.

Bu paylaşım kısa sürede 88 kişi tarafından beğenilirken fotoğrafı gören hayvanseverler ayaklandı.

Olayla ilgili araştırma başlatan Orman ve Su İşleri Bakanlığı ve Çiğli Kaymakamlığı, kediyi asan ve sosyal paylaşım sitesinde paylaşan K.İ. isimli kıza, 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanununa göre 600 lira idari para cezası kesti.

Öte yandan, Ege Hayvan Hakları Federasyonu Başkanı Funda Bayri Ersoy, Karşıyaka Adliyesinde savcılığa dilekçe vererek ’hayvana eziyet’ suçlamasıyla suç duyurusunda bulundu.

Haberin Devamı

İHA