Yaşam 'Canım' dediği kocasına 'ciğerini' verdi

'Canım' dediği kocasına 'ciğerini' verdi

Paylaş
'Canım' dediği kocasına 'ciğerini' verdi

Batman'da bir kadın karaciğer yetmezliği rahatsızlığı çeken kocasına kendi karaciğerinden parça verdi

Batman’da yaşayan ve 2 yıldır karaciğer hastası olan inşaat işçisi Mevlüt Bilmez, 5 yıllık eşi İpek Bilmez'den yapılan karaciğer doku nakliyle hayata tutundu. Hürriyet Mahallesi 417 Sokak'ta ikamet eden ve kiracı olan inşaat işçiliği yaparak geçimini sağlayan 32 yaşındaki Mevlük Bilmez, 2011 yılında yakalandığı karaciğer hastalığı nedeniyle çeşitli sıkıntılar yaşadı. Gördüğü tedaviye rağmen iyileşemeyen Bilmez'e, Malatya Turgut Özal Tıp Merkezi'nde eşi 30 yaşındaki İpek Bilmez’den karaciğer doku nakli yapıldı.

Yapılan karaciğer nakli ile sağlığına kavuşan Bilmez, üç ayda bir yapılan kontroller için maddi sıkıntı çekiyor. Hastalığı nedeni ile çalışamayan Mevlüt Bilmez, evin elektrik ve su borcunu da ödeyemiyor. Maddi sıkıntı yaşayan Bilmez ailesi kontrollere gidebilmek ve evin elektrik ve su borcunu ödeyebilmek için hayırseverlerden yardım bekliyor.

Haberin Devamı

"BOĞAZIMIZDAN KISARAK KİRAYI ÖDEMEYE ÇALIŞIYORUZ"

Karaciğer nakli olan Mevlüt Bilmez, iki yıldan beri karaciğer rahatsızlığı çektiğini ve tedavi için Malatya’ya hastaneye gittiklerini belirterek "Nakil olmam gerekiyordu. Ki dedi.

"CİĞERİMİ SEVE SEVE VERDİM"

Eşine ciğerini veren İpek Bilmez ise, eşinin karaciğer nakli olması gerektiği ve nakil yapacak kimseyi bulamadıkları için kendi ciğerini seve seve verdiğini söyledi. Hastalıkla uğraşmaktan maddi sıkıntıya düştüklerini ifade eden İpek Bilmez, maddi imkanlarının olmadığını, biriken borçları ve hastalığın kontrolü için hayırseverlerden yardım beklediklerini kaydetti.

MEHMET ŞÜKRÜ YILDIRIM - ŞEHMUS USTABAŞI