Çankaya Çankaya Belediyesi'nden 'kadına şiddete hayır' etkinlikleri

Çankaya Belediyesi'nden 'kadına şiddete hayır' etkinlikleri

Paylaş
Çankaya Belediyesi'nden 'kadına şiddete hayır' etkinlikleri

Çankaya Belediyesi'nden 'kadına şiddete hayır' etkinlikleri

ANKARA, (DHA)- ÇANKAYA Belediyesi, '25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü' kapsamında birçok etkinliğe ev sahipliği yapacak.
Ankara Büyükşehir Belediyesi, Birleşmiş Milletler Kadın Birimi, Elmadağ Belediyesi, İsveç Büyükelçiliği ve Yenimahalle Belediyesi ile birlikte düzenlenen etkinliklerin de yer alacağı hafta boyunca, 'Kadına Yönelik Şiddete Hayır!' sloganıyla kadın sorununa ilişkin farkındalık oluşturulması amaçlanıyor. 25 Kasım 13.30'da, Cebeci Çankaya Evi'nde 'Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele' semineriyle başlayacak gün, Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde 19.00’da sinevizyon gösteriminin ardından 'Toplumsal Cinsiyet Eşitsizliği ve Şiddet' seminerleri ile devam edecek. 26 Kasım'da da 13.30'da Esat Çankaya Evi'nde düzenlenecek aynı konulu seminerin ardından Yılmaz Güney Sahnesi 19.30'da 'Furuğ Ferruhzad' tiyatro oyununu izleyicisiyle buluşturacak.
İNCE SAZ KONSERİ
27 Kasım 13.00'de, Yüzüncü Yıl Çankaya Evi'nde düzenlenecek 'Toplumsal Cinsiyete Dayalı Şiddet ve Mücadele Mekanizmaları' panelinin ardından 19.00'da Yılmaz Güney Sahnesi'nde aynı konulu söyleşi ve İnce Saz konseri yer alacak. 28 Kasım 19.30'da da, Yılmaz Güney Sahnesi, 'Eylül' tiyatro oyununu, 29 Kasım 19.30'da 'Kadınlar, Öyküler, Türküler-Türkülerle Dans' ve 'Gülüm Pekcan Dans Tiyatrosu-Allegra Ensemble' etkinlikleri yer alacak.
Ortak etkinlikler kapsamında ise, 25 Kasım 10.00'da Kızılay metro içinde, 'Kızılay Bebek Bakım Odaları' açılışı gerçekleşecek. Metro içinde düzenlenecek Kadın Kooperatifleri ve Kadın Sığınma Evleri Kermesi de 29 Kasım'a kadar 10.00-19.00 saatleri arasında gezilebilecek. Aynı gün, 14.00'de Kızılay Güvenpark'ta düzenlenecek 'Şiddete Hayır' etkinliğinin ardından, 19.30'da Seğmenler Parkı'nda 'Karanlığı Aydınlat' sergisi açılacak. Sergi, 10 Aralık'a kadar, 17.00-23.00 saatleri arasında açık olacak. 29 Kasım 19.00'da ise, Seğmenler Parkı Dj Lilith Deep House Müzik performansı ve Cansu Ünal'ın 'Arayış' ve 'Güçlenme' temalı dans gösterisi gerçekleşecek.

Haberin Devamı