Siyaset Çankaya Köşkü ilk kez 30 Ağustos'ta ev sahipliği yaptı
Paylaş
Çankaya Köşkü ilk kez 30 Ağustos'ta ev sahipliği yaptı

30 Ağustos Zafer Bayramı Resepsiyonu'na ilk kez Cumhurbaşkanı Gül ev sahipliği yaptı. Köşk'teki resepsiyona muhalefet liderleri katılmadı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 91’nci Yılında Çankaya Köşkü’nde resepsiyon verdi. TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Necdet Özel, Bakanlar Kurulu üyeleri, kuvvet komutanları ve davetlilerin katıldığı resepsiyonda, Cumhurbaşkanı Gül, davetlileri dışarıda karşıladı.

Törene geç katılan Başbakan Erdoğan, karşılama sırasında Cumhurbaşkanı Gül ile kısa süre sohbet etti. 1600 davetlinin bulunduğu resepsiyona CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş katılmadı.

CHP’den Sinan Aygün’ün olması dikkat çekerken, BDP’den ise sadece Sırrı Sakık katıldı. Resepsiyonda, Cumhurbaşkanı Gül konukları karşıladıktan sonra içeri geçti.

Resepsiyonu takip eden, gazetecilerin de bayramını kutlayan Cumhurbaşkanı Gül, karşılamanın hava iyi olduğu için dışarıda yapıldığını söyleyerek, bunun daha iyi olduğunu söyledi.

Kabul sırasında Ak Partili bir milletvekili, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün eşi Hayrunisa Gül’e nazar boncuğu hediye etti. Karşılama sırasında fonda çeşitli marşlar çalındı.

Dev ekrana resepsiyona gelenler yansıtıldı. Resepsiyona bazı bakanlar eşleriyle katıldı. Yabancı büyükelçi eşlerinin yerel kıyafetleri ilgi çekti. Resepsiyona, Mısır’ı temsilen askeri ateşe katıldı.

Haberin Devamı