Çankaya Çankaya Mart ayında sanat dolu

Çankaya Mart ayında sanat dolu

Paylaş
Çankaya Mart ayında sanat dolu

Çankaya Mart ayında sanat dolu

ANKARA, (DHA) - ÇANKAYA Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Mart ayında birçok sanat etkinliğe ev sahipliği yapacak.
Çankaya Belediyesi'nin etkinlikleri, 2 Mart'ta açılacak 'Tanzimat'tan Cumhuriyete Kadın' başlıklı fotoğraf sergisiyle başlayacak. 10 Mart'ta kadar açık kalacak sergide çağdaşlık ve gelişmişlik temelinde kadınlarımız dönem fotoğrafları sanatseverlerle buluşacak.
MELTEM CUMBUL KUĞULU PARK'TA
8 Mart Dünya Kadınlar Günü ve 'Farkındalık Ayı Etkinlikleri' kapsamında Çankaya üç önemli kadın sanatçıyı da konuk edecek. 4 Mart'ta Şükriye Tutkun ve 6 Mart'ta Kalben konserleri Yılmaz Güney Sahnesi'nde gerçekleşecek. 8 Mart'ta ise, Meltem Cumbul söyleşi ve konseriyle Kuğulu Park'ta Başkentli sanatseverlerle bir araya gelecek.
DERYA ALABORA VE DENİZ ÇAKIR'IN 'BEYAZ'I
2018 yılının en iyi tiyatro oyunları arasında gösterilen ve Derya Alabora ile Deniz Çakır'ın sahnelediği 'Beyaz' adlı oyun tiyatro severlerin beğenisine sunulacak. Hayatını evinden uzakta, kendi isteğine göre yaşayan abla ve hayallerini gerçekleştiremeyen kız kardeşin geçmişleriyle hesaplaşmasını aktaran oyunu ünlü Fransız yazar Emmanuelle Marie yazdı. Özen Yula’nın yönettiği oyun, 5 Mart'ta Çankaya Belediyesi Yılmaz Güney Sahnesi'nde sanatseverlerin karşına çıkacak.
8 MART TEMALI DİNLETİ VE SERGİLER
Tiyatro ve konserlerin yanı sıra 4 Mart'ta Ankara Kadın Ressamlar Derneği'nin 49'uncu Yıl Geleneksel Sergisi, 5 Mart'ta Kadın Temalı Şiir Dinletisi ve Şef Ayşe Taş Konseri Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde, 7 Mart'ta Toplumsal Cinsiyet Eşitsizliği ve Şiddet Belgesel Fotoğraf Çalışması Galeri Çankaya'da Başkentlilerle buluşacak.
PATOLOJİNİN BÜYÜLÜ DÜNYASI
Mart ayındaki en ilginç sergilerden biri de Patoloji Dernekleri Federasyonu'nun Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde 15 Mart'ta açacağı 'Patolojinin Büyülü Dünyası' sergisi olacak. Hastalardan alınan hücresel düzeydeki örneklerin, mikroskoplarda yansıyan mikrofotografilerinin sergileneceği etkinlik, 27 Mart'ta kadar Çankayalıların beğenisine sunulacak.
DÜNYA ŞİİR GÜNÜ VE NAZIM HİKMET
22 Mart'ta ise, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ve Çankaya Belediyesi işbirliğinde Dünya Şiir Günü, Nazım Hikmet Etkinliği'yle kutlanacak. Çağdaş Sanatlar Merkezi'ndeki etkinlikte usta şair Nazım Hikmet, destansı şiiri 'Kuvayi Milliye'nin 100’üncü yılında şiir, müzik ve yaşamından kesitlerin yer alacağı belgesel gösterimiyle anılacak.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı