Çankaya Çankaya'da 45 kursiyer sertifika aldı

Çankaya'da 45 kursiyer sertifika aldı

Paylaş
Çankaya'da 45 kursiyer sertifika aldı

Çankaya'da 45 kursiyer sertifika aldı

ANKARA, (DHA)- ÇANKAYA Belediyesi, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ile imzaladığı protokol kapsamında, vatandaşlara dikiş, sekreterlik ve kat hizmetleri alanında eğitim vererek çeşitli sektörlerde istihdam edilmelerini sağlıyor. Bu kapsamda, 45 kursiyer eğitimlerini başarıyla tamamlayarak sertifikalarını almaya hak kazandı.
Çankaya Belediyesi’nin işe girecek vatandaşlarla özel sektör arasında köprü vazifesi gördüğü iş ve istihdam merkezli eğitimlerde sertifika almaya hak kazanan kursiyerler, 3 aylık eğitimin ardından çeşitli işyerlerinde çalışmaya başlıyorlar. Eğitim boyunca yol ve yemek ücretlerinin karşılandığı kursiyerler, konusunda uzman eğitmenler tarafından verilen eğitimlerin ardından aldıkları sertifikalar ile özel sektörde istihdam ediliyor. Çankaya Belediyesinin İŞKUR’la imzaladığı protokol çerçevesinde istihdam olanağı sağladığı 45 kursiyer, eğitimlerini başarıyla tamamlayarak sertifikalarını almaya hak kazandı. Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen döneminde dikiş, sekreterlik, kat hizmetleri, girişimcilik, modelistlik, çocuk gelişimi, hasta-yaşlı bakımı birimlerinde eğitim alan 5 bin vatandaş sertifika alarak istihdam olanağına kavuştu.
Belediyelerin en büyük görevinin vatandaşlara hizmet olduğunu dile getiren Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, “Vatandaşlarımızın istihdamı konusunda üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız. İŞKUR ile imzaladığımız protokol çerçevesinde vatandaşların çalışacakları bir işe sahip olmaları bizi mutlu ediyor” dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı