Çankaya Çankaya'da 'Hoş Geldin Bebek' projesi sürüyor

Çankaya'da 'Hoş Geldin Bebek' projesi sürüyor

Paylaş
Çankaya'da 'Hoş Geldin Bebek' projesi sürüyor

Çankaya'da 'Hoş Geldin Bebek' projesi sürüyor

ANKARA, (DHA)-ÇANKAYA Belediyesi'nin, yeni doğan bebeklere ve ebeveynlerine yönelik 'Hoş Geldin Bebek' projesi, 2019 yılı başından bu yana 484 bebeği ziyaret ederek bebek seti armağan etti.

Belediyenin sağlık ekipleri tarafından gerçekleştirilen ev ziyaretlerinde 3-6 aylık bebek ihtiyaçlarının bulunduğu setin hediye edilmesinin yanı sıra ailelere bebek bakımı konusunda da bilgi verildi. Ziyaretlerde evin diğer çocuklarına da kırtasiye seti ve kitap hediye ediliyor. Çankaya’da ikamet şartının gerektiği uygulamanın başladığı 2015 yılı Temmuz ayından bu yana 2 bin 915 aile ziyaret edildi. Ebeveynlere bebek bakımı, sağlık durumları, karşılaşılabilecek sorunlara ilişkin hemşirelerin genel bilgilendirme yaptıkları ve ihtiyaç kapsamında sağlık durumu takibinin yapıldığı uygulamada hediye edilen set de organik ürünlerden oluşuyor.

ORGANİK ÜRÜNLERDEN OLUŞUYOR

Bebek cildi hassasiyeti göz önünde bulundurularak hazırlanan ve 11 parçadan oluşan hediye seti yüzde yüz pamuk ipliği ile üretilen doğal ve sağlıklı anti alerjik, battaniye, zıbın üstü, iç zıbın, bere, zıbın altı, badi, atlet, mendil, önlük, eldiven, bebek anne omuz örtüsünden oluşuyor. Sağlık ekipleri başvuran aileyi ziyaret ediyor. Anne ve bebeğin ihtiyaçları konusunda bilgilendirme de yapıyor. Bebek setinden edinmek isteyenlerin Çankaya’da ikamet koşulunun bulunduğu hizmetten yararlanmak için 0 312 458 89 00/1167 numaralı telefonu arayarak talepte bulunmaları yeterli oluyor.

'BEBEKLERİMİZİ DOĞDUKLARI İLK GÜNDEN İTİBAREN ÖNEMSİYORUZ'

Çankaya’da ikamet eden her vatandaşın bu hizmetten yararlanabileceğini belirten Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, "Belediyecilik insan için, bir kentte yaşayan her canlı için hizmet demektir. İnsan odaklı ve sosyal demokrat belediyecilik anlayışımız gereği insanımızı mutlu edecek hizmetler veriyoruz. Çankayalı bebeklerimizi de doğdukları ilk günden itibaren önemsiyor ve naçizane bir hediye seti ile ‘Hoş Geldin Bebek’ diyerek karşılıyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı