Çankaya Çankayalı gençlerden kitap seferberliği

Çankayalı gençlerden kitap seferberliği

Paylaş
Çankayalı gençlerden kitap seferberliği

Çankayalı gençlerden kitap seferberliği

ANKARA, (DHA)- ÇANKAYA Belediyesi Gençlik Birimi, Gazi Üniversitesi Kitap Bankosu ve Gazi Üniversitesi Toplum Gönüllüleri iş birliğinde ilkokul, ortaokul ve lise düzeyinde ihtiyacı olan çocuklara kitap gönderiyor.
Belediye, Bilim Hikayeleri, Tükenmez Hayatlar ve Tükenmez Kitaplardan oluşan Çankaya Çocuk Kitapları Serisinden bugüne kadar 605 bin adet dağıttı. Gazi Üniversitesi Kitap Bankosu ve Gazi Üniversitesi Toplum Gönüllüleri öğrencileri ile ele ele veren Çankaya Belediyesi Gençlik Birimi hem üniversite öğrenci topluluklarını stant açarak topladığı kitapları hem de Çankaya Çocuk Kitapları Serisinden oluşan yüzlerce kitabı 29 okula gönderdi. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine gerekecek kitapları büyük bir özveriyle toplayan Gazi Üniversitesi öğrencileri ve Çankaya Belediyesi Gençlik Birimi, kitaplardan mahrum kalan çocuklara kitap ulaştıracak olmanın mutluluğunu yaşadı.
Her yaştan insanın kitap okumasının önemine değinen Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, “Gençlerimizin böyle güzel bir olayı ortaya koymaları bizler için gurur verici. Biz gençlerin hem ders çalışmaları hem de kitaplardan faydalanmaları için üç kütüphanemizde gece-gündüz hizmet veriyoruz. Onların da daha genç arkadaşlarının okuması için el ele vermiş olması bizleri çok mutlu etti” dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı