Çankaya Çankaya'nın öğrencilerine, beden eğitimi dersinde yüzme eğitim

Çankaya'nın öğrencilerine, beden eğitimi dersinde yüzme eğitim

Paylaş
Çankaya'nın öğrencilerine, beden eğitimi dersinde yüzme eğitim

Çankaya'nın öğrencilerine, beden eğitimi dersinde yüzme eğitim

ANKARA, (DHA)- ÇANKAYA Belediyesi bünyesinde imzalanan protokol kapsamında ilçede bulunan ilkokul öğrencileri, beden eğitimi derslerini Erdal İnönü Kapalı Yüzme Havuzu'nda almaya başladı.
'Çankaya'da Yüzme Öğrenmeyen Çocuk Kalmayacak' sloganıyla Çankaya Kaymakamlığı ve Çankaya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile imzalanan protokol kapsamında ilkokul 4'üncü sınıf öğrencileri beden eğitim derslerinde yüzme öğrenmeye başladı. Dört okulla başlayan proje ile çocuklar okullarından servisle alınıp belediyenin Erdal İnönü Kapalı Yüzme Havuzuna getirilerek, uzman eğitmenler eşliğinde yüzme konusunda ilk derslerini aldı. İlçede öğrenim gören tüm 4'üncü sınıf öğrencilerinin yararlanabileceği proje ile çocuklar bir yandan yüzme öğrenecek bir yandan da fiziksel gelişimlerine katkı sağlayacak. Okulların kapanmasına dek sürecek projede ilk kulaçlarını atmanın mutluluğunu yaşayan çocuklar soğuk havaya rağmen kapalı yüzme havuzunun keyfini doyasıya çıkardı.
Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen de, "Çocuklarımızın erken yaşta yüzme sporu ile tanışmalarını sağlayan bu projeyle çocuklarımızı okullarından servislerle alıp yüzme havuzuna getiriyoruz, ders bitiminde de okullarına bırakıyoruz. Onların sağlıklı gelişimi için bütün imkânlarımızı onlar için kullanmayı görev biliyoruz. İyi bir gelecek için ruhen, bedenen iyi yetişmiş nesillere ülke olarak ihtiyacımız var" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı