Çankırı Çankırı'da 409 kişi Covid-19'dan hayatını kaybetti

Çankırı'da 409 kişi Covid-19'dan hayatını kaybetti

Paylaş
Çankırı'da 409 kişi Covid-19'dan hayatını kaybetti

Çankırı'da 409 kişi Covid-19'dan hayatını kaybetti

Ramazan SARICI/ÇANKIRI, (DHA) - ÇANKIRI Valisi Abdullah, kent genelinde bugüne kadar 409 kişinin koronavirüs nedeniyle hayatını kaybettiğini açıkladı.
Vali Abdullah Ayaz, düzenlediği basın toplantısında kent genelindeki koronavirüs vaka durumları ve açıklanan yeni kademeli normalleşme süreci ile ilgili açıklamalarda bulundu. Son dönemde kent genelinde vaka sayılarının düştüğünü vurgulayan Vali Ayaz, "İl genelinde herhangi bir sıkıntımız yok. Genel manada iyiyiz. Bu konuda bir problemimiz yok diyebiliriz. Yeni normalleşme kararları sonrasında vaka artışı görülebilir; ama bunun kontrol altında olacağı hepimizin ümidi" dedi.
409 KİŞİ VEFAT ETTİ
Vefat sayılarını açıklayan Vali Ayaz, "Salgın henüz bitmedi, tedbirlere riayet etmeye hepimizin ihtiyacı var. Acı manzaralar görmemek adına dikkatli olalım diyoruz. En son açıklamamızda vefat sayımız 385’ti. Şu anda bu sayı 409. Bu arada geçen sürede maalesef 24 vatandaşımızı daha koronavirüse kurban verdik. Şu anda hastanemizde 34 hastamız var, 27’si serviste, 7’si yoğun bakımda, yoğun bakımdaki hastalarımızın da 4’ü maalesef entübe. Yoğun bakımdaki hastaların en küçüğü 50 yaşında, 4’ü 65 yaş altında" ifadelerini kullandı.
Ayaz, Çankırı’da bugüne kadar, birinci ve ikinci doz olmak üzere toplam 75 bin koronavirüs aşısı yapıldığını söyledi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı