Çankırı Çankırı'da Çocuk Meclisinden lösemili çocuklar için kermes

Çankırı'da Çocuk Meclisinden lösemili çocuklar için kermes

Paylaş
Çankırı'da Çocuk Meclisinden lösemili çocuklar için kermes

Çankırı'da Çocuk Meclisinden lösemili çocuklar için kermes

Ramazan SARICI/ÇANKIRI, (DHA)- ÇANKIRI Belediyesi Çocuk Meclisi üyeleri, lösemili çocuklar yararına kermes düzenledi.
Çankırı'da çocuklar, 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası’nda önemli bir farkındalığa imza attı. Çocuk Meclisine üye 150 çocuk, alışveriş merkezinde gerçekleştirilen 'İyilik Boncukları' kermesinde onlarca farklı ürünü satışa sundu. Hünerli çocukların miyuki boncuklardan yaptıkları takılar, giyecekler ve yöresel lezzetler lösemili çocuklar yararına görücüye çıktı. Çankırılılar, satın aldıkları ürünler ile lösemili çocuklara destek oldu. Çocuk Meclisi üyelerinden Kübra Sona ve Hasan Yalçın kermes açılışında yaptıkları konuşmada bu etkinliğin nasıl ortaya çıktığını anlatarak herkesten kermese katkıda bulunmasını istedi.
Çankırı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ethem Yenigürbüz de "Her yıl 2-8 Kasım tarihleri arasında Lösemili Çocuklar Haftası etkinlikleri gerçekleştiriliyor. Çankırı Belediyesi Çocuk Meclisi de sosyal sorumluluk anlayışı kapsamında böyle bir etkinlik düzenledi. Kermese hem çocuklarımız hem de aileleri katkı sağladı. Kermes ile Çankırılılarda lösemili çocuklara karşı farkındalık bilinci oluşturulması amaçlanmakta. Kermeste yiyecekler ile çocukların ve ailelerinin yaptığı boncuk süslemeleri, boyanmış kıyafetler, Çankırı desenli kıyafetler var. Kermesten elde edilecek gelir, lösemili çocuklar yararına kullanılacak" dedi.
Programa Belediye Başkan Vekili Hasan Kara, Başkan Yardımcıları İhsan Bostan ve Mehmet Hallaç, Vali Hamdi Bilge Aktaş’ın eşi Seval Aktaş, Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen’in eşi Betül Esen, kurum yetkilileri, daire amirleri, siyasi parti ve STK temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı