Gündem 'Canlı bomba değilim'

'Canlı bomba değilim'

Paylaş
'Canlı bomba değilim'

'Canlı bomba değilim'

İzmir'de market işleten P.B fotoğrafının bazı gazetelerde ‘canlı bomba’ olduğuna yönelik haberlerde kullanılması üzerine basın açıklaması yaptı.

Haberin Devamı

İnsan Hakları Derneği (İHD) İzmir Şubesi'ndeki açıklamasında hayatının 2 günde karardığını söyleyen Bilen, daha sonra İzmir Emniyet Müdürlüğü'ne başvurdu.

Karabağlar İlçesi'nde 5 yıldır market işleten 39 yaşındaki P.B'nin, canlı bomba olduğuna yönelik olarak bazı gazetelerde haberler ve fotoğrafı yer aldı. Bunun üzerine Bilen, İHD İzmir Şubesi'nde basın açıklaması yaptı. Adana'dan canlı bomba olarak İzmir'e geldiği yönünde çıkan haberlerin hayatını çok olumsuz etkilediğini söyleyen P.B “Canlı bomba iddialarına gülüyorum. Bunu nasıl yapabiliyorlar anlamıyorum. Hiçbir yere kaçtığım yok, burada market işletiyorum. Hayatım alt üst oldu, sokağa çıkamıyorum, hayatımdan endişe ediyorum” dedi.

İHD Ege Bölge Temsilcisi Necla Şengül ise “14 Haziran'da Buca Kapalı Cezaevi'ne giden bir ziyaretçi, jandarmanın olduğu bölümde P.B'nin resminin üzerinde canlı bomba yazısını görmüş. Ardından olaydan haberdar olan Bilen'in bir başka yakını daha aynı resmi görünce bizlere başvurdular. Biz de İçişleri Bakanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı, Ceza Tevkif Evleri Müdürlüğü, TBMM İnsan Hakları Komisyonu, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı ile Buca Cezaevi Savcılığı'na gerekli başvuruları yaptık” dedi.

Haberin Devamı

İzmir'de 1991 yılında terör örgütü operasyonu kapsamında yakalanarak tutuklandığı öğrenilen P.B, açıklamaların ardından İHD Ege Bölge Temsilcisi Necla Şengül'le birlikte İzmir Emniyet Müdürlüğü'ne gitti. P.B, burada Bilgi Edinme Kanunu çerçevesinde gerçek sonucun çıkması için başvuruda bulundu. Ardından Emniyetten ayrıldı.

DHA