Yaşam Cannes Film Festivali 68. kez kapılarını açıyor

Cannes Film Festivali 68. kez kapılarını açıyor

Paylaş
Cannes Film Festivali 68. kez kapılarını açıyor

Fransa'da gece açılışı gerçekleşecek olan Cannes Film Festivali'yle ilgili izlenimlerini ve festivale dair detayları, Janet Barış posta.com.tr'ye anlatacak

Haberin Devamı

Janet Barış

Fransa’da gece açılışı gerçekleşecek olan Cannes Film Festivali her yıl olduğu gibi bu yıl da Hollywood dünyasının gözde isimlerini Cannes’a getirecek türden. Ünlü oyuncuların galalarda boy gösterdiği, uzun süre konuşulacak filmlerin galalarının yapıldığı Cannes Film Festivali için dünya basının gözü, kulağı bir süre Fransa’nın güneyinde, Cannes’da olacak.

Fransız yönetmen Emmanuelle Bercot’nun yönettiği “La Tete Haute” filmiyle açılacak olan festivalde çok konuşulacak olanlardan biri de Amy Winehouse belgeseli. Amy Winehouse’a dair ilginç kesitleri perdeye taşıyan "Amy" ile ilgili tartışmalar şimdiden başladı bile. Ailesi Amy Winehouse'u tam olarak yansıtmadığı için filme sahip çıkmasa da yapımcıları yeteri kadar objektif olmaya çalıştıklarını söylüyor. Gösterim sonrası tartışmaların nasıl bir hâl alacağı daha belirgin olacak.

Haberin Devamı

Festivalin yıldız oyunculu filmleri de mevcut. Cate Blanchett’ın başrolünde oynadığı Carol ve bir Shakespeare uyarlaması olan Macbeth de festival programında öne çıkan filmlerden. Ünlü Fransız oyuncu Marion Cottillard ile Michael Fassbinder’in başrollerini paylaştığı Macbeth şimdiden Cannes’ın gözde filmlerinden olacağa benziyor.

Cannes’da bu yıl Türkiye’yi temsil edenler ise Mustang filmiyle “Yönetmenlerin 15 Günü” bölümünde yarışacak olan Deniz Gamze Ergüven ile kısa filmi Salı ile Ziya Demirel.

24 Mayıs'a dek sürecek olan Cannes Film Festivali yaklaşık on beş gün boyunca hem yıldız oyuncuların hem de sosyete dünyasının gözdesi olacağa benziyor.