Türkiye (Son Dakika) Cansel'in imzaladığı tutanak ortaya çıktı

Cansel'in imzaladığı tutanak ortaya çıktı

Paylaş
Cansel'in imzaladığı tutanak ortaya çıktı

Kayseri'de öğretmeni Bayram Ö. tarafından cinsel istismara uğradığı ve bu sebeple bunalıma girerek intihar ettiği değerlendirilen lise öğrencisi Cansel Buse K.'nin okul yönetimiyle yaptığı görüşmenin tutanakları ortaya çıktı

Cansel Buse K.’nin intihar ettiği gün okulda yaptığı görüşmeye dair tutanaklara göre Cansel Buse K. rahatsızlanarak okul revirine gitti, ilk müdahaleyi öğretmenleri yaptı. Tutanaklardaki iddiaya göre rahatsızlanma sebebini ise notlarının düşüklüğü, sınav stresi ve aile baskısı olarak açıkladı.

Haberin Devamı

Öğretmenler bu durumu tutanak altına aldı. Ancak aileye bilgi verilip verilmediği bilinmiyor. Cansel Buse K. o gün akşam saatlerinde evinde babasının tabancasıyla intihar etti.

İŞTE O TUTANAKLAR

İşte soruşturma dosyasına giren o tutanakların ayrıntıları:

Cansel Buse K.’nin imzasını taşıyan, 17 Şubat, saat 14.40 tarihli, ‘Rehberlik Servisi Görüşmesi’ başlıklı tutanakta şu ifadeler yer alıyor:

“16 Şubat, 2016 ve 17 Şubat 2016 tarihlerinde rahatsızlanmış olup, revirde istirahat ettim. Sınav stresi ve bazı ailevi sorunlar nedeniyle kendimi bitkin hissediyorum. Başka bir sorunum yok. Sorunum olursa size bildiririm.”

Okul idaresinin bu konuya dair aynı tarihli, üç öğretmen ve Buse’nin imzasının yer aldığı tutanak ise şöyle:

Haberin Devamı

SINAV STRESİ DENMİŞ

Milliyet'in haberine göre “Acil müdahale ekibi olarak, 17.02.2016 tarihinde okul revirinde 12-E sınıfı XX numaralı öğrencisi Cansel Buse K.’ya 14.00 itibari ile okul rehber öğretmeni K.C, Z.A ve müdür yardımcısı A.E tarafından acil müdahalede bulunulmuştur. Öğrencimiz sınav kaygısı, aile baskısı ve sınav notlarının düşüklüğünden dolayı strese girdiğinden 2 gündür rahatsız olduğunu ve revire geldiğini iletmiştir. Başka bir sorunu olmadığını beyan etmiştir.”

ARKADAŞLARI SINIF DEĞİŞTİRDİ

Kayseri’de öğretmeni Bayram Ö.’nün cinsel istismarının ardından intihar eden lise öğrencisi Cansel Buse K.’nin okuldaki sınıfı, arkadaşlarının psikolojilerini bozduğu ve kendilerine Cansel’i hatırlattığı şikayetleri üzerine okul yönetimince 4’üncü kattan 1’inci kata alındı. Cansel’in sınıfındaki arkadaşları için okul yönetiminin psikolojik desteği sürerken, Okul Aile Birliği ve veliler de üniversite sınavına girecek çocuklarıyla daha fazla ilgilenmeye başladı.