Gündem Cansu Nur Özkalp'ın cenazesini gözyaşları içinde teslim aldılar

Cansu Nur Özkalp'ın cenazesini gözyaşları içinde teslim aldılar

Paylaş
Cansu Nur Özkalp'ın cenazesini gözyaşları içinde teslim aldılar

Dağcılık, 22 yaşındaki üniversiteli Cansu’nun en büyük tutkusuydu. Yaptığı spor için ‘Çok tehlikeli’ diyenlere sosyal medyada şunu yazmıştı: ‘Anın değerini biliyorum. Hayat plan yapmak için çok kısa...’ Bu Cansu’nun son mesajı oldu

Karabük Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencisi Cansu Nur Özkalp (22), 2 yıl önce dağcılık sporuna başlamıştı. Antalya Kumluca’daki kaya tırmanış şenliğine ekip olarak gittiler. Cansu tırmanışa başlarken beline bağladığı güvenlik ipi ayağına dolandı. Dengesini kaybedip geriye doğru sırt üstü düştü. Başında kask yoktu. Kafasını kayaya çarptı.

'ÖNCE GÜVENLİK' İLKESİ


Kazanın tanıkları; “Her tırmanışta olabilecek ufak bir düşüştü. Ancak kafasını çarptığı için bu korkunç olay yaşandı” dedi. Dağcılık sporu, Cansu’nun tutkusuydu. Kısa süre önce Dağcılık Federasyonu Karabük Temsilciliği’ne getirilmişti. Ancak kendine çok güvendiği için ‘önce güvenlik’ ilkesini unutup, çoğunlukla tırmanışlarda kask takmıyordu.

"ACIMIZ BÜYÜK"


Morg önünde bekleyen ailenin yakınlarından Kadir Keser, "Olayı dün telefonla öğrendik. Baba ve anne gece yola çıktı. Ankara’dan geldiler. Kayalıklardan düşüp kafasını çarptığını söylüyorlar. Bunun dışında herhangi bir bilgi edinemedik. Arkadaşlarının bizi aydınlatmasını bekliyoruz. Dağcılık İl Temsilciliği görevine gelmişti. Kendisi de Karabük’te üniversite öğrencisiydi. Acımız büyük" dedi.

'KAFASINI ÇARPTIĞI İÇİN BİLİNCİNİ KAYBEDİYOR'




Cansu Nur Özkalp ile tırmanış yapanlardan Veli Koçak, "Lider tırmanışı yaparken dengesini kaybetti, geriye düştü. İpin yaklaşık 1 metrelik boşluğu var. Arkadan başını kayaya çarptı. Aşağı düşmedi. Askıda kaldı. Kayalıktayken sırt üstü kafasını kayaya vurdu" diye konuştu.



Akdeniz Üniversitesi Dağcılık Topluluğu’nun öğretim danışmanı Alkan Uğurlu da Adli Tıp Kurumu’na geldi. Uğurlu, "Genç bir arkadaşımız. Tırmanış yaparken ufak bir düşüş yaşıyor. Tırmanışta olabilen bir durum. Fakat kafasını çarptığı için bilincini kaybediyor ve müdahale ediyorlar. Hastaneye kaldırılıyor ama her türlü müdahaleye rağmen maalesef kurtarılamıyor. Acımız büyük" dedi.

CENAZE ANKARA’YA GÖTÜRÜLDÜ




Karabük Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Metal Malzemeleri Mühendisliği İngilizce Bölümü öğrencisi olan Cansu Nur Özkalp’in kısa süre önce Dağcılık Federasyonu Karabük Temsilciliği görevine getirildiği belirtildi. Ailenin iki kızından büyüğü olan Cansu Nur Özkalp’in cenazesi morgdan alınarak Ankara’ya götürüldü. Özkalp’in cenazesinin ailenin isteğine bağlı olarak Yenimahalle Karşıyaka Mezarlığı ya da Kızılcahamam’da toprağa verileceği kaydedildi.

SON PAYLAŞIMINI GÖREN YAKINLARI KAHROLDU


22 yaşındaki Cansu'nun sosyal medya hesabından yaptığı son paylaşım yakınlarının üzüntüsünü ikiye katladı.