Dünya Carlos Slim: 3 günlük mesai yeterli

Carlos Slim: 3 günlük mesai yeterli

Paylaş
Carlos Slim: 3 günlük mesai yeterli

O dünyanın en zengin insanı. Meksikalı Carlos Slim, insanların haftada 3 gün çalışması gerektiği görüşünde...

79.6 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zengin adamı olan Carlos Slim, Paraguay'da düzenlenen bir konferansta yaptığı açıklamada insanların çalışma hayatları hakkında radikal bir değişiklik yapmanın zamanının geldiğini belirtti.

Haberin Devamı

GÜNDE 11 SAATTEN 3 GÜNLÜK ÇALIŞMA

Slim, insanların haftada 3 gün çalışması gerektiğini kaydederek, "Haftada 3 günlük çalışma ile kaliteli bir yaşam ve dinlenmek için daha fazla zamanımız olur. 4 günlük boşluk değişik aktiviteler yapmak için önemli olacaktır" dedi. Slim, günde 11 saatten 3 günlük çalışmayla birlikte 50-60 yaş arasında emekli olacak insanların 70-75 yaşına kadar çalışabileceğini de sözlerine ekledi.

EMEKLİ OLAN İŞÇİLER DİLERLERSE..

Telmex telekomünikasyon firmasının sahibi olan Slim'in şirketinde genç yaştan itibaren çalışanlar ve 50 yaşında emekli olmaya hak kazananlar milyarder iş adamının açıklamalarına benzer bir sistemde çalışıyor. Emekli olan işçiler dilerlerse haftada 4 gün çalışarak tam maaşlarını almaya devam ediyor. Slim, 79.8 milyar dolarlık servetiyle son olarak Microsoft'un sahibi Bill Gates'i geçerek dünyanın en zengin adamı unvanını elde etmişti.

Haberin Devamı