Ekonomi Caroline Koç eşinin yerine yönetimde

Caroline Koç eşinin yerine yönetimde

Paylaş
Caroline Koç eşinin yerine yönetimde

21 Ocak'ta kalp krizi geçirip ölen Koç Holding Başkanı Mustafa Koç'un eşi Caroline Koç (47) Koç Holding Yönetim Kurulu üyesi oldu. İnan Kıraç ile uzun süredir hasta olan Suna Kıraç'ın 31 yaşındaki kızları İpek Kıraç da ilk kez yönetime girdi

Koç Holding’in 52. Olağan Genel Kurulu dün gerçekleştirildi. 21 Ocak'ta kalp krizi geçirip ölen Koç Holding Başkanı Mustafa Koç'un ardından ilk kez toplanan Olağan Genel Kurul’da yeni Yönetim Kurulu üyeleri belirlendi.

Haberin Devamı

Koç Holding’in yeni Yönetim Kurulu üye sayısı 15’ten 18’e çıkarılırken, Yönetim Kurulu’na 3 yeni kadın üye girdi. Mustafa Koç’un eşi Caroline Koç ve İpek Kıraç’ın yanısıra BoostHEAT şirketinin Yönetim Kurulu Başkanı Fransız Anne Lauvergeon da Bağımsız üye olarak yönetime girdi.

Böylece Koç Holding Yönetim Kurulu’ndaki kadın üye sayısı Semahat Arsel ile birlikte 4’e yükseldi. Koç Holding Yönetimi’nde önceki yıllarda Suna Kıraç ve Sevgi Gönül de yer almıştı.

MUSTAFA KOÇ'UN DİLEĞİ OLDU: GELİNLER İLK KEZ YÖNETİME GİRDİ

“Gelinler yönetime giremez” ilkesi bu kez hayata geçmedi. Koç Holding’in 91 yıllık tarihinde ilk kez 4 kadın yönetime girmiş oldu.

Birlemiş Milletler’in HeFORShe hareketine destek veren Mustafa Koç, son dönemdeki tüm konuşmalarında kadın yönetici sayısını artırmak istediklerini ve yönetim kurullarında daha çok kadına yer vereceklerini söylüyordu.

Haberin Devamı

Koç Holding’in 52’inci Olağan Genel Kurulu bu anlamda merhum Mustafa Koç’un da dileği yerine getirilmiş oldu.

ÖMER KOÇ BAŞKAN

Koç Holding’in dün İstanbul Nakkaştepe’de gerçekleştirilen Olağan Genel Kurulu Mustafa Koç’un anılmasıyla başladı.

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Koç’un başkanlığında toplanan Genel Kurul’da Mustafa Koç’un vefatından önce 2015 Yılı Faaliyet Raporu için hazırlamış olduğu konuşma da okundu.

MUSTAFA KOÇ AFRİKA ATASÖZÜ SÖYLEMİŞ

Mustafa Koç’un hazırladığı konuşmanın bir bölümünde Afrika atasözünden alıntı var: ‘Hızlı gitmek istiyorsan yalnız, uzağa gitmek istiyorsan beraber git’ Biz de Koç Topluluğu olarak küresel vizyonumuz çercevesinde uzağa gitmek istiyoruz.”

Genel Kurul’da Mustafa Koç’un yanısıra Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç’un da konuşması okundu. Rahmi Koç da konuşmasında Mustafa Koç’un amansız kaybını andı ve “Kısa süre önce oğlum Mustafa V. Koç‘un zamansız kaybı ailece bizleri ve sizleri çok üzdü. Onun ardından; yurt çapında aldığımız başsağlığı dilekleri en büyük tesellimiz oldu. Bu benzersiz dayanışmadan dolayı Ailem ve şahsım adına herkese candan teşekkürlerimi iletiyorum” dedi.

Haberin Devamı

ÜYELERİN ÜCRETLERİ YÜZDE 10 ARTTI

Koç Holding Yönetim Kurulu üyesi ve Başkanvekili Temel Atay’ın önerisiyle Yönetim Kurulu ücretleri de yıllık 462 milyon liraya çıkarıldı.

Koç Holding Yönetim Kurulu üyelerinin maaşları da bir önceki yıla göre yüzde 10 artışla 38 bin lira oldu.

YÖNETİM KURULU’NDA KİMLER VAR?


Rahmi M. Koç Şeref Başkanı
Ömer M. Koç Yönetim Kurulu Başkanı
Ali Y. Koç Başkan Vekili
Semahat S. Arsel Üye
Temel K. Atay Üye
Dr. Bülent Bulgurlu Üye
Caroline N. Koç Üye
İpek Kıraç Üye
Levent Çakıroğlu Üye
Prof. Dr. John H. McArthur Üye
Prof. Dr. Heinrich V. Pierer Üye
Peter Denis Sutherland Üye
Dr. Kwok King Victor Fung Bağımsız Üye
Muharrem Hilmi Kayhan Bağımsız Üye
Kutsan Çelebican Bağımsız Üye
Mustafa Kemal Olgaç Bağımsız Üye
Jacques Albert Nasser Bağımsız Üye
Anne Lauvergeon Bağımsız Üye

FRANSIZ ANNE LAUVERGEON BAĞIMSIZ ÜYE OLDU

Kariyerine demir çelik endüstrisinde başlayan Lauvergeon, nükleer güvenlik çalışmaları yöneten bir isim. Cumhurbaşkanlığı Başdanışman yardımcılığı da yapan Lauvergeon 2014 yılından bu yana Fransız girişimi Seekfox’un yönetim kurulu başkanlığını, 2015’ten bu yana da BootsHEAD şirketinin yönetim kurulu başkanlığını yapıyor.

Haberin Devamı

Hürriyet