Spor Carvalhal transfer istiyor

Carvalhal transfer istiyor

Paylaş
Carvalhal transfer istiyor

Beşiktaş Teknik Direktörü Carlos Carvalhal, orta sahanın güçlendirilmesini istedi ve devre arasında transfer yapılması için yönetime başvurdu

Beşiktaş tarihinin en zengin kadrosunu kurdu son dönemde. Demirören Yönetimi; Quaresma, Almeida, Simao, Fernandes, Guti gibi dünyaca ünlü yıldızları aynı çatı altında topladı, önemli yerli oyunculara da Beşiktaş forması giydirdi.

Ancak Beşiktaş ne geçen sezon, ne de bu senenin başında beklenen sonuçları alamadı, özlenen futbolu sergileyemedi. Kulüpten gelen son haberler ise herkesi şaşırtacak cinstendi: Teknik direktör Carlos Carvalhal, devre arasında bir 10 numara alınmasını istiyor!

Carvalhal’ın bu isteği oldukça şaşırtıcı. Çünkü görünüşe göre Portekizli hoca yıldızlardan verim almayı başaramıyor. Demirören Yönetimi’nin teslim ettiği yıldızlardan Guti, “Teknik direktörle anlaşamıyorum” diyerek, takımdan ayrılmıştı.

Guti gibi bir ‘efsaneyi’ kullanamayan Carvalhal, vatandaşı Manuel Fernandes’i de aynı şekilde psikolojik baskıyla yıldırdı. Artık Fernandes de Beşiktaş ile gemileri yaktı, ayrılmayı kafasına koydu.

Basın önüne çıkıp, “Tayfur Havutçu gelene kadar bu takımı idare ediyorum” diyen ve ‘sıfır ego’ görüntüsü çizen Portekizli, kadro tercihlerinde ise futbolcularıyla karakter savaşı yapıyor.

“Benim dediklerimi yapmayan kadroya giremez” diyor. Yani futbolcunun Carvalhal ile çalışabilmesi için “Özel yaşamına özen gösteren, takım için oynayan, çok yetenekli bir 10 numara” özelliklerine sahip olması gerekiyor. Bu tip futbolcuların bedelleri de 25 milyon Euro’dan başlıyor.

Beşiktaş’ın 2003’teki şampiyonluğunda kadroda İlhan Mansız, Zago, Tümer, Sergen, İbrahim Üzülmez, Ali Eren, Ahmet Dursun gibi ‘karakter’ futbolcular vardı.

Ama Luce hepsine ayrı değer verip, bir baba gibi onlara destek olmuş ve fayda sağlamasını bilmişti. Carvalhal ise değer vermek bir kenara, değerli oyuncuları sıradanlaştırıyor. Belki Lucescu’yla aralarındaki fark da budur.

Fanatik

Haberin Devamı