Yaşam Castrol, 135 Bin HP’lik Bloodhound projesine katıldı!

Castrol, 135 Bin HP’lik Bloodhound projesine katıldı!

Paylaş
Castrol,  135 Bin HP’lik Bloodhound projesine katıldı!

Lider madeni yağ üreticisi Castrol, İngiltere’de halen yapımı devam etmekte olan ve 1000 mil/s (1609 km/s) hıza erişmesi hedeflenen süpersonik hız otomobili Bloodhound’da kullanılmak üzere yüksek performanslı madeni yağ ve fren-hidrolik sıvıları temin etmesi konusunda yeni bir işbirliği anlaşmasına imza attı.

135.000 HP gücünde olması hedeflenen sıra dışı yarış otomobilinin testler ve rekor denemelerinde Castrol’ün bugüne kadar ürettiği en güçlü motor yağı olan Castrol EDGE, motor sporlarına özel fren sıvısı Castrol React SRF ve daha önce NASA tarafından da kullanılan Castrol hidrolik sıvıları gibi en yeni ürünleri kullanılacak. Castrol Global CEO’su Paul Waterman, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada: “Bloodhound projesini desteklemekten büyük bir mutluluk ve heyecan duyuyoruz. Castrol olarak, öncülerin daima arkasında durduğumuz gurur verici bir geçmişimiz var ve bu ortaklık bize, yeni standartlar belirleyen ve sınırları zorlayan yüksek performanslı ürünlerimizi tanıtma fırsatı veriyor” dedi.

Haberin Devamı

Dünya genelinde araç üreticileri ile gerçekleştirdiği ortak mühendislik çalışmalarıyla dikkat çeken lider madeni yağ üreticisi Castrol, tarihi boyunca sürekli olarak desteklediği kara, deniz ve hava hız rekoru ortaklıklarına bir yenisini ekledi. Halen üretimi İngiltere’de devam eden ve ilk olarak 2015 yılının yaz aylarında tanıtılacak olan Bloodhound SCC projesine katılan Castrol, karada 1000 mil/s (1609 km/s) son hıza erişmeyi amaçlayarak dünya kara hız rekorunu geliştirmeyi amaçlayan sıra dışı projenin önemli oyuncularından biri olacak. Bilim ve mühendisliğin ulaşabileceği son noktayı temsil eden projede, 180’i küçük ve orta ölçekli işletmeler olmak üzere 250'den fazla İngiliz şirketi ayrıca yer alıyor. Tarihi boyunca toplam 21 defa kara hız rekoru proje çalışmalarına destek veren Castrol, Bloodhound Projesi’nde de şirketin bugüne kadar ürettiği en güçlü motor yağı olan Castrol EDGE, motor sporlarına özel fren sıvısı Castrol React SRF ve daha önce NASA tarafından da kullanılan Castrol hidrolik sıvılarıyla yer alacak.

Haberin Devamı

Bloodhound Proje Direktörü Richard Noble liderliğindeki bir İngiliz ekip tarafından geliştirilen ve Andy Green tarafından kullanılan yine Castrol destekli Thrust SSC'ye ait olan 763 mil/s’lik (1228 km/s) dünya hız rekorunu kırmayı hedefleyen Bloodhound SSC’de 3 adet farklı güç kaynağı kullanılacak. Eurofighter Typhoon savaş uçaklarında kullanılan bir Rolls-Royce EJ200 jet motoru ve bir NAMMO hibrit roket grubunun yanı sıra 750 HP gücüne sahip bir yarış otomobili motoruna da sahip olarak yola çıkacak olan Bloodhound SSC, toplam 135.000 HP gücünde olacak. 180 adet F1 aracının gücüne eşit olan bu muhteşem değerle, 1000 mil/s’lik yani 1609 km/s’lik son hıza erişmeyi amaçlayan Bloodhound SSC, 1.6 km’yi 3.6 saniyede kat edebilecek. 4.5 futbol sahası uzunluğunu 1 saniyede geçecek kadar hızlı olması hedeflenen Bloodhound SSC’nin 200 mil/s’ye kadar ilk denemeleri İngiltere’de yapılacak. 2015 yılından itibaren 800 mil/s’ye kadar olan hız denemeleri Güney Afrika’da yapılacak olan araç, 2016 yılında ise rekor için yine aynı ülkede 19 km uzunluğunda ve 3 km genişliğindeki çöl arazisinde boy gösterecek ve rekor için milyonların ilgisini üzerine toplayacak.

Haberin Devamı

Bloodhound Proje Direktörü Richard Noble: “Castrol’ün projeye katılmasından çok mutluyuz. Castrol markası, en önemli motorsporları aktivitelerinde çığır açan pek çok başarıyla özdeşleştirilmiş durumda. Hem Thrust 2 hem de Thrust SSC projelerinde kendileriyle çalışmış biri olarak, Castrol ile 30 yıllık bir ilişkiyi sürdürüyor olmak bana mutluluk veriyor. Bu harika marka bizimle sadece teknik konularda işbirliği yapmakla kalmayacak, bu mühendislik macerasını tüm dünyayla paylaşmamıza da yardımcı olacak” açıklamasını yaptı. Castrol Global CEO’su Paul Waterman, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada: “Bloodhound projesini desteklemekten büyük bir mutluluk ve heyecan duyuyoruz. Castrol olarak, öncülerin daima arkasında durduğumuz gurur verici bir geçmişimiz var ve bu ortaklık bize, yeni standartlar belirleyen ve sınırları zorlayan yüksek performanslı ürünlerimizi tanıtma fırsatı veriyor” dedi.

Haberin Devamı