Çatak Çatak’ta tahrip olan yollar yenileniyor

Çatak’ta tahrip olan yollar yenileniyor

Paylaş
Çatak’ta tahrip olan yollar yenileniyor

Çatak’ta tahrip olan yollar yenileniyor

ÇATAK,(Van)-(DHA)- VAN'ın Çatak İlçesi'nde dere yatağında bulunan menfez ve boruların tıkanması ile yön değiştiren suyun tahrip ettiği yolda belediye ve karayolları ekipleri tarafından yol düzenleme ve asfaltlama çalışması başlatıldı.

Çatak İlçesi'nde aşırı yağışlardan kaynaklı birçok yolda tahribat oluştu. Özellikle derenin yön değiştirilmesi ile birlikte kullanılamaz durumda olan yolların onarımı için Çatak Belediyesi ve Van Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü ekipleri çalışma başlattı. Çalışmaları inceleyen Çatak Belediye Başkanı Abdurrahman Şeylan ve beraberindeki Belediye Başkan Yardımcısı Cihan Yalçın, AK Parti İlçe Başkanı Tahsin Babur, AK Parti İlçe Koordinatörü İskender Şeylan ve Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Nurullah Eraslan yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Başkan Şeylan, mahalle muhtarları ve vatandaşların talepleri doğrultusunda çalışmalarına devam ettiklerini belirterek, "Bu yıl yağışlardan dolayı birçok yolda tahribatlar oluştu. İlgili birim amirleri ile planlamamızı yaptık. İş makinalarımızı her gün işin aciliyetine göre yönlendiriyoruz. Çalışmalarımıza devam edeceğiz. Karayolları 11. Bölge Müdürü Ahmet Turan Gülhaş’a ilgi ve alakasından dolayı vatandaşlarımız adına teşekkür ediyorum" dedi.

Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Nurullah Eraslan ise "Mahallemizde derenin yön değiştirmesi ile asfalt yolumuz kullanılmaz duruma gelmişti. Talebimizi Çatak Belediye Başkanlığına ilettik. Başkanımız ilk gün geçici olarak yolu araç trafiğine açtırdı. Devlet Hastanemizin giriş kapısından tahrip olan mahalle yollarına asfalt dökülme talimatını verdi. Bu günde asfaltlama çalışması yapıldı. Yapılan bu mahallemizde asfalt sorununun çözüldü. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı