Ekonomi Çatalca - Kurtköy arası 50 dakika!

Çatalca - Kurtköy arası 50 dakika!

Paylaş
Çatalca - Kurtköy arası 50 dakika!

Kuzey Marmara Otoyolu’nun 180 milyon dolara (1 milyar lira) mal olan Çatalca- Yassıören kesimi dün açıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Çatalca’dan trafiğin yoğun olduğu vakitlerde 2-3 saati bulan Kurtköy yolculuğu 50 dakikada tamamlanmış olacak” dedi

İstanbul’un kuzeyinde yer alan Kuzey Marmara Otoyolu’nun Çatalca-Yassıören kesimi ile Habibler Kavşağı-Başakşehir Kavşağı’nın açılışı resmen yapıldı. Açılışa katılan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Çatalca Çevre Yolu’nun da bu yıl hizmete sunulacağını, geçtiğimiz hafta açılan Gebze-Halkalı hattının da Çatalca’ya kadar uzatılacağını açıklayarak yeni müjdeler verdi.

Haberin Devamı

KESİNTİSİZ ÇATALCA

Toplam 398 kilometrelik Kuzey Marmara Otoyolu’nun Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün de içinde olduğu Odayeri-Kurtköy arası 2 yıldır trafiğe açık. 25.3 kilometrelik Odayeri-Yassıören arası ise 29 Ekim 2017’de İstanbul Havalimanı’nın açılışıyla hizmete sunulmuştu. Dün açılışı yapılan kısımla otoyol Çatalca’ya kadar uzadı. Çatalca’dan Kurtköy’e mesafe 110 kilometreye indi.

HAVALİMANI'NA 13 DAKİKA

Çatalca Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen açılışta konuşan Erdoğan, “Böylece Çatalca’dan trafiğin yoğun olduğu vakitlerde 3 saati (180 dakikayı) bulan Kurtköy yolculuğu 50 dakikada tamamlanmış olacak. Çatalca’dan İstanbul Havalimanı’na da 13 dakikada ulaşabileceksiniz. Nereden nereye...” dedi.

Haberin Devamı

180 MİLYON DOLAR

Habibler Kavşağı-Başakşehir Kavşağı bağlantılarıyla da Sultangazi ve Gaziosmanpaşa’nın otoyola ve köprüye doğrudan erişiminin sağlandığını belirten Erdoğan, yatırım bedeli 180 milyon dolar (1 milyar lira) olan Çatalca- Yassıören Kesimi ile yatırım bedeli 15 milyon dolar bağlantı kavşaklarının hayırlı olmasını diledi

BANLİYÖ HATTI UZATILACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kuzey Marmara Otoyolu ile Çatalca’nın İstanbul’un merkezine biraz daha yakınlaştığını belirterek, açılışı yapılan Gebze-Halkalı Banliyö Tren Hattı’nı Çatalca’ya kadar uzatarak ilçenin banliyö ve hızlı tren aracılığıyla İstanbul’a ve Türkiye’ye yakınlaştırılacağını söyledi. Erdoğan, “Yapımı devam eden Çatalca Çevre Yolu’nu da inşallah bu yıl hizmete sunacağız” dedi.