Spor Çatıdan rekor vuruşu!

Çatıdan rekor vuruşu!

Paylaş
Çatıdan rekor vuruşu!

56 yaşındaki rekortmen tekvandocu Ali Bahçetepe, Guinness Rekorlar Kitabı'na 15'inci kez adını yazdırdı. 'Demir Yumruk', bu kez de çatıya kadar dizdiği 38 beton bloğu, evin tepesine çıkarak kırdı!

Muğla'nın Datça ilçesinde yaşamını sürdüren rekortmen tekvandocu 56 yaşındaki Ali Bahçetepe, Guinness Rekorlar Kitabı’na bir kez daha adını yazdırdı.

Haberin Devamı

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer9379","9379","201303","9379-1.jpg");

’Demir yumruk’ lakaplı Bahçetepe, Datça Belediyesi tarafından düzenlenen rekor denemesinde bir vuruşta 38 beton blok kırarak 15’inci Guinness rekorunun sahibi oldu. Daha önce 36 beton blok ile kendisine ait olan rekoru geliştirmeyi başaran Bahçetepe’nin muhteşem kırışı, Datça Noter Vekili Süleyman Türkcan tarafından da tescil edildi.

TEK VURUŞTA...


Datça Cumhuriyet Meydanı'nda bir inşaatın yanında, 75 cm x 25 cm x 7.5 cm ölçülerinde üst üste konulan 38 beton blokun dizildiği platformun üzerinde bir süre konsantre olmak için bekleyen Bahçetepe, tüm gücünü topladıktan sonra dirseğiyle kırış denemesini yaptı. Beton blokların tamamını kırmayı başaran Bahçetepe, kendisine ait rekoru yeniledi.

15'İNCİ GUINNESS REKORU


Datça Noter Vekili Süleyman Türkcan, rekor denemesinin ardından yaptığı açıklamada, 38 beton bloğun tek vuruşta kırıldığını doğrulayarak, "Başarılı sporcumuzu kutluyorum" dedi.

15’inci Guinness rekorunu şehitlere adayan Bahçetepe, "Rekor denemesini 18 Mart Şehitler gününde yapacaktık. Ancak gece yağan yağmurun azizliğine uğradık. Yağmurda ıslanan beton blokların kurumasını beklediğimiz için denemeyi erteledik. Bugün hedefime ulaşmanın mutluluğunu yaşıyorum. Bu alanda bana yaklaşan sporcu yok. Kendimle yarışıyorum" diye konuştu.

Guinness rekor sayısını 20’ye çıkarmayı hedeflediğini ifade eden Bahçetepe, hedefine ulaşmadan kırış sporunu bırakmayacağını söyledi.

Mehmet ÇİL/DATÇA (Muğla), (DHA)

Haberin Devamı