Türkiye (Son Dakika) Çatısı yanan cezaevi yenileniyor

Çatısı yanan cezaevi yenileniyor

Paylaş
Çatısı yanan cezaevi yenileniyor

Zonguldak'ta, 2 ay önce çıkan yangında çatısı yanan ve bazı bölümleri hasar gören kapalı cezaevindeki yenileme çalışması mart ayında tamamlanacak

Zonguldak merkeze bağlı Beycuma Beldesi’nde bulunan Zonguldak Kapalı Cezaevi’nin çatısı, 29 Kasım 2012’de çıkan yangında tamamen yandı. Cezaevinin kazan dairesi, yemekhane ve kantin gibi bazı bölümleri de yangında hasar gördü. Yangının ardından 425 mahkum çevre illerdeki cezaevlerine nakledilirken, cezaevindeki onarım çalışmalarına 1 ay sonra başlandı.

Haberin Devamı

Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Özbakır, ihaleyi alan firmanın geçen Aralık ayı sonunda çalışmaya başladığını söyledi. Başsavcı Özbakır, ihale kapsamında cezaevinin çatısının çelik konstrüksiyondan yapılacağını, kazan dairesi ve elektrik tesisatının yenileneceğini, ayrıca mahkumların aileleriyle görüşebilmesi için ek bir bina da yapılacağını söyledi.

Cezaevindeki yenileme çalışmalarının 2 milyon 600 bin liraya mal olacağını belirten Başsavcı Özbakır, şöyle dedi: "Cezaevini en uygun koşullara göre baştan aşağıya yenileyeceğiz. Mevsim şartları uygun olursa Mart sonu gibi cezaevinin bize teslim edilmesini bekliyoruz. Ardından çevre il cezaevlerine naklettiğimiz mahkumleri geri getireceğiz."

DHA