Gündem Çatışma gölgesinde rafting keyfi

Çatışma gölgesinde rafting keyfi

Paylaş
Çatışma gölgesinde rafting keyfi

Tunceli'de devam eden yoğun operasyon ve çatışmaların yaşandığı Munzur Vadisi'nde bu kez rafting keyfi yaşandı

Tunceli Valisi Mustafa Taşkesen, Denizcilik Müsteşar Yardımcısı Mehmet Zeki Çitçi, Tunceli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Durmuş Boztuğ'un da aralarında bulunduğu 3 ekipten oluşan yaklaşık 15 kişi, Munzur Çayı'nda rafting yaptı.

Rafting öncesi gazetecilere konuşan Tunceli Valisi Mustafa Taşkesen, Munzur Vadisi'nin Türkiye'nin en iyi 7 rafting parkuru arasında olduğunu söyledi.

Rafting sporunun geliştirilmesi için çaba içerisinde olacaklarını belirten Vali Taşkesen, "Tunceli'de sadece inanç ve kültür turizmi değil, burada su turizmi ve doğa turizmi anlamında da örnekler sergilenecek.

Tabii her şeyden daha önemlisi Munzur'un güzelliğini Türkiye'ye ve dünyaya bu şekilde paylaşmış, dikkat çekmiş olacağız. Arkadaşlar içimdeki bir ukdeyi sizinle paylaşayım. Rahmetli Recep Yazıcıoğlu'nu da (eski Erzincan Valisi) analım bu şekilde. Onun rafting yapmasının ardından 20 yıldır içimde bir ukdeydi.

İlk defa bugün rafting yapmak kısmet oldu. Bundan sonra bu tür etkinlikler bütün hemşehrilerimize yayılarak devam edecek. Biz bir giriş yapmış olduk. Şimdi üç tane botumuz var, gerekirse artırabiliriz. Bundan sonra bu zevki herkesin tatmasını temenni ediyorum. Munzur'un soğuk sularında rafting yaptık. Gayet güzel. Ayrıca Rafting Federasyonu önümüzdeki günlerde burada bir yarışma düzenleyecek" dedi.

Vali Taşkesen ve beraberindekiler Munzur Çayı'nda rafting yaparken, vadi içinde bir çok bölgede zırhlı araçlar ile jandarma ve polis özel hareket timleri de sıkı güvenlik önlemleri aldı.

Ferit DEMİR/DHA