Dünya Çatışmanın ortasında kaldı

Çatışmanın ortasında kaldı

Paylaş
Çatışmanın ortasında kaldı

Suriye'den transit geçiş yapan Türk TIR'ı muhaliflerle askerlerin çatışmasının ortasında kaldı. Sivil giyimli kişilerin açtığı ateş sonucu aracına 36 kurşunun isabet ettiği TIR'ın şoförü saldırıdan yara almadan kurtuldu

Hatay’ın Reyhanlı İlçesi’ndeki Cilvegözü Sınır Kapısı’ndan 31 E 4824 plakalı TIR ile Türkiye’ye giriş yapan 47 yaşındaki Hanifi Dikmen, Ürdün’den Saray Bosna’ya giderken Suriye’de saldırıya uğradığını söyledi. Ürdün’den yüklediği biberleri transit olarak Saray Bosna’ya götürmek üzere yola çıktığını belirten Dikmen, yaşadığı dehşet dolu dakikaları şöyle devam etti:

"Ürdün’den aldığım biber yükü ile Dera kapısından Suriye’ye giriş yaptım. Konvoyla Türkiye’ye doğru gelirken sabah saat 04.30 sıralarında İdlib kenti yakınlarından geçerken, muhaliflerle askerlerin çatışmasının ortasında kaldım. Bir anda ne olduğunu anlayamadım. Olay sırasında aracımdan inerek yere yattım. Kısa süre sonra askerler gelip beni yerden kaldırdı. Daha sonra kurşun isabet eden TIR’ımı Cilvegözü Sınır Kapısı’na kadar getirdim" dedi.
Olay sırasında havada helikopter gördüğünü anlatan Dikmen, olaydan yara almadan kurtulduğu için şükrettiğini söyledi. 36 kurşunun isabet ettiği TIR sınır kapısına getirilen bir çekici yardımı ile Hatay’a götürüldü.

Ferhat DERVİŞOĞLU/REYHANLI (Hatay), (DHA)

Haberin Devamı