Basketbol Cavaliers, LeBron’a güveniyor
Paylaş
Cavaliers, LeBron’a güveniyor

Cavaliers, 5. kez boy göstereceği NBA finalinde yıldız oyuncusu LeBron James’e güveniyor.

Üst üste 4 yıl aynı takımların karşılaşacağı ilk Amerikan Basketbol Ligi (NBA) finaline, Doğu Konferansı şampiyonu Cleveland Cavaliers 2’nci, Batı Konferansı şampiyonu Golden State Warriors ise 6’ncı şampiyonluk için çıkacak.

Haberin Devamı

Gerek normal sezon gerek play-off’lardaki performansıyla Warriors’a göre daha kırılgan bir takım görüntüsündeki Cavaliers, play-off’larda 100 hücum başına 107,1 sayı atıyor ve 105,9 sayı yiyor.

Sezon ortasında yaptığı takas hamleleriyle George Hill, Rodney Hood, Jordan Clarkson ve Larry Nance’i kadrosuna katan Cavaliers, 5. kez boy göstereceği NBA finalinde yıldız oyuncusu LeBron James’e güveniyor. 33 yaşına gelmesine karşın yavaşlamaya niyeti olmayan James, play-off’larda maç başına 34 sayı, 9,2 ribaunt, 8,8 asist, 1,4 top çalma ve 1,1 blok üretiyor.

REKORLARI BİR BİR TARİHE GÖMÜYOR

Kerim Abdülcabbar’ı (2 bin 356) geride bırakarak NBA play-off tarihinde en fazla isabetli şut atan oyuncu unvanını alan James, bir diğer efsane isim Hakeem Olajuwon’a ait rekoru da tarihe gömdü. Olajuwon’un 1995 play-off’larındaki 594 sayılık performansını geçen James, 612 sayıyla finale gelene kadar en fazla skor üreten oyuncu oldu.

Haberin Devamı

James, 1989’da 7 kez 40 sayılık performans sergileyen Michael Jordan’dan beri play-off’larda bunu başaran ilk oyuncu olarak da kayıtlara geçti. Bu alandaki rekoru, 1965 play-off’larında 8 defa 40 sayı barajını geçen Jerry West elinde tutuyor.

Cavaliers Başantrenörü Tyronn Lue, Doğu Konferansı finali 6. maçında Jayson Tatum ile kafa kafaya çarpıştıktan sonra 7. karşılaşmayı kaçıran Kevin Love’ın sağlığına kavuşmasını umuyor.

Cavaliers’ın James’ten sonraki en önemli kozu Kevin Love, play-oflarda 13,9 sayı ve 10 ribaunt ortalamalarıyla oynuyor.

AA